In welk land zijn er de afgelopen 27 jaar 662 miljoen mensen boven de 1,25-dollargrens per dag uit gekomen?

Dat is een vraag uit de quiz die ik georganiseerd heb op zaterdag 21 april tijdens het Experience Asia and Oceania Event in Den Haag. De quiz ging over de millenniumdoelen en de stand van zaken, met een speciale focus op Azië en Oceanië. De bedoeling van de quiz was om mensen bewust te maken van de millennium doelen en hoe deze terug te zien zijn in de verschillende landen.
Het waren moeilijke vragen, maar het was dan ook de bedoeling mensen echt over de millennium doelen na te laten denken en hun kennis te vergroten. We hebben dan ook gezamenlijk de antwoorden besproken.

Aan de quiz deden ongeveer 20 mensen mee. Ik heb de quiz twee keer gehouden, waardoor er dus 2 mensen gewonnen hebben.
De prijzen werden aangeboden door Wereld Winkel Oud-Beijerland; Een Welness pakket met een reispakketje zeep en shampoos, een speciale spons en een lekker stuk zeep. En een Food pakket met een dienblad van gerecycled papier, sap, thee en Tony Chocolonely chocolade.

Aan het einde van de quiz heb ik verschillende positieve reacties gehad. De deelnemers hadden veel nieuwe dingen gehoord, en waren ook blij dat het ook positieve berichten waren. Ik heb ervoor gekozen om naast de zaken die absoluut verbeterd moeten worden in de wereld, toch ook de vooruitgang die al geboekt is te benoemen.

De informatie voor de quiz heb ik vanuit verschillende bronnen verzameld. Ruim van te voren ben ik hier mee begonnen, waardoor ik scherp stond op de berichten die met de millennium doelen te maken hadden. Daarnaast heb ik het laatste rapport over de millenniumdoelen gelezen, zodat mijn formatie gebaseerd was op de laatste berichten.

Om de mensen bezig te houden terwijl ik de vragen nakeek, heb ik tevens een test ontworpen. Hiermee konden de deelnemers er achter komen wat hun Wereld Supporter gehalte is. Het waren vragen met betrekking tot internationale samenwerking en de misstanden in de wereld.

Wil je het antwoord weten op de vraag uit de titel? Geen probleem! De activiteit was zeer geslaagd dus ik zal het zeker nog een keer doen.
Houd mijn agenda daarom in de gaten!
Wanneer je ook van plan bent een quiz te organiseren, laat het me dan even weten. Wellicht kunnen we samenwerken.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.