Image
WorldSupporter profile of Jiltvschayik
Image
Travel & Move: 
De afgelopen jaren heb ik het geluk gehad om veel van de wereld te mogen zien, maar mijn allermooiste reiservaringen heb ik in Noord Kenia beleefd.
Wegen zijn er nauwelijks, om over elektriciteit maar niet te spreken, maar de mensen en natuur zijn er op zijn puurst. De meest bijzondere momenten waren de nachten die ik samen met pak en beet 30 locals bovenop vrachtwagens heb doorgebracht. Momenten om nooit te vergeten. Tegelijkertijd was de armoede er enorm en hadden de lokale mensen een tekort aan bijna alles.
Experience & Leisure: 
Vanuit mijn functie als jongerenvertegenwoordiger wordt ik vaak gevraagd om te spreken op evenementen, om workshops te geven, of op een andere manier mijn betrokkenheid te tonen.
Mijn meest bijzondere ervaring was de TEDxTalk die ik heb mogen geven voor meer dan 100 enthousiaste jongeren. De boodschap die ik probeerde over te brengen was 'Denk Groter', zoek je eigen grenzen op en laat je door niks of niemand tegenhouden. Het heeft mij zelf van Langenboom, via India en Kenia tot de Verenigde Naties in New York gebracht. Benieuwd geworden naar het hele verhaal? Je kunt mijn talk vinden op: http://www.youtube.com/watch?v=lXSa4AGL1Uc
Learn & Develop: 
Als afstudeeropdracht voor mijn HBO opleiding heb ik het business plan geschreven voor de Kitui Farmer Cooperative in Kenia.
Vervolgens heb ik dit plan, in samenwerking met het Ministerie van lanbouw in Kenia, in praktijk gebracht. Op dit moment bestaat de coöperatie uit meer dan 300 boeren, die door samen te werken, hun positie verbeterd hebben. Verder heb ik de minor 'Global Development Issues' gevolgd, die mij geleerd heeft om mondiale ontwikkelingsvraagstukken te signaleren, analyseren en een bijdrage te leveren aan mogelijke oplossingen. Indrukwekkend was de case Rwanda, met als hoogte punt een discussie met de ambassadrice van Rwanda op het wereldpodium. Film tip: Shooting dogs!
Help & Change: 
Als vrijwilliger ben ik actief geweest voor Stichting Maya in Nepal.
Deze stichting zet zich in voor de allerarmste in Nepal en richt zich vooral op onderwijs en primaire basisvoorzieningen zoals biogas installaties en rookloze ovens. Mijn project bestond uit het organiseren van een voetbaltoernooi tussen de verschillende scholen in de vallei, met als doel de scholen te laten inzien dat ze door samenwerking meer kunnen bereiken. De glimlachen op de gezichten van de kinderen tijdens het voetballen op de rijstvelden, en de omhelzing bij het afscheid zal ik nooit meer vergeten! Nepal - Never Ending Peace And Love.
Work & Initiate: 
Ik ben de Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties.
Dit houd in dat ik de schakel vorm tussen de jongeren in Nederland, de politiek in Den Haag en de Verenigde Naties in New York. Vanuit deze rol reis ik het hele land door om met jongeren de interactie aan te gaan over wat 'wij' belangrijk vinden in deze wereld en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat de wereld elke dag een stukje mooier, eerlijker en duurzamer wordt. Onlangs heb ik vanuit mijn functie een bezoek gebracht aan India, waar ik onder andere in de sloppen wijken van Mumbai youth empowerment projecten heb begeleid. Voor meer informatie over deze reis en mijn verdere bezigheden zie: www.jongerenvertegenwoordigers.nl
My Latest Activity
Image

Afgelopen weken stonden in het teken van de voorbereiding op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties die later dit jaar in New York gehouden wordt. Deze vergadering staat dit jaar voor een groot deel in het teken van de nieuwe ontwikkelingsdoelen, de post-2015 agenda.  Tijdens de voorbe...

Image

Op maandag 2 en dinsdag 3 juni vond het ECOSOC Youth Forum plaats op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Tijdens deze bijeenkomst kwamen meer dan 200 jongernen en diplomaten bij elkaar om te praten over het "mainstreamen van youth in de post-2015 agenda".  Het forum werd geope...