Photo
Title: Pleidooi aan Mark Rutte voor een "inspirerend" onderwijsklimaat
Pleidooi aan Mark Rutte voor een "inspirerend" onderwijsklimaat

Pleidooi aan Mark Rutte voor een "inspirerend" onderwijsklimaat

Media of Jiltvschayik
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Pleidooi aan Mark Rutte voor een "inspirerend" onderwijsklimaat

Pleidooi aan Mark Rutte voor een "inspirerend" onderwijsklimaat

Hieronder kun je de pitch lezen die ik heb gegeven aan Mark Rutte en 700 studenten tijdens het Fontys Denk Groter Debat in Tilburg.

Beste Minister-President, beste Mark,

De afgelopen maanden heb ik samen met mijn collega jongerenvertegenwoordigers van NJR duizenden jongeren gesproken over onder andere het onderwijs in Nederland. Uit deze gesprekken komt naar voren dat jongeren in het huidige onderwijsklimaat onvoldoende uitgedaagd worden, zich niet geïnspireerd voelen en daardoor de motivatie om te studeren verliezen.

Beste Mark, dit staat gelijk aan het weggooien van heel veel potentieel talent.

De nadruk binnen het onderwijs wordt te sterk gelegd op de vaste kaders van het curricula, presteren en het zo snel mogelijk behalen van een diploma. terwijl het beleid er volgens ons juist op gericht moet zijn om jongeren de kans te bieden zich te ontplooien, en hun talenten in te zetten.

Als wij dit willen bereiken en Nederland haar ambitie om op het gebied van onderwijs en wetenschap bij de top vijf van de wereld te horen wil waarmaken, is het belangrijk dat er op de volgende punten actie wordt ondernomen:

Ten eerste hebben scholieren en studenten baat bij meer praktijkervaringen om te ontdekken wat ze met hun talenten kunnen doen.

Ten tweede, laat de student actief kunnen meedenken over hun onderwijs. Dit komt de motivatie van de student en de kwaliteit van opleidingen ten goede en kan nog veel beter.

Ten derde, leidt leraren op om weer de inspirator te zijn waar zoveel jongeren behoefte aan hebben.

Beste Mark, Nederland heeft jongeren nodig die over de grenzen heenkijken en hun talenten benutten. Nederland heeft jongeren nodig die “Groter Denken”. U kunt ervoor zorgen dat ze meer dan voorheen worden uitgedaagd hun passie en talenten vinden zowel in als buiten het klaslokaal. Bent u bereid hier actie op te ondernemen?

We kijken uit naar uw antwoord. Dank u.

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]