WorldSupporter Magazine of Enneke
Image
Travel & Move: 
Ik heb samen met 4 vriendinnen een milieuvriendelijke accu gemaakt. Daarmee hebben we in Amsterdam meegedaan aan een milieu olympiade.
Daar waren nog veel meer andere groepjes met milieuvriendelijke producten. Uit alle groepjes waren wij geselecteerd om naar de volgende ronde van de olympiade in Zeeland te gaan. Op deze olympiade hebben we de derde prijs gewonnen, een reis naar Brazilië om daar onze 'Friendly Battery' te presenteren. We zijn in de herfstvakantie een week naar Brazilië geweest. Daar hebben we dus vooral meegedaan aan een milieu wedstrijd, maar we hebben ook dingen van de omgeving gezien en met veel mensen van daar gepraat. Zowel de omgeving als de mensen in Brazilië zijn heel anders dan hier in Nederland, dat vond ik erg leuk om te zien. Ook nu heb ik nog veel Braziliaanse mensen die ik daar heb ontmoet of facebook.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd geef ik eens per week bijles en bak ik vaak taarten voor andere mensen en het geld dat ik met de bijles en de taarten verdien gaat naar het geld voor onze reis naar Malawi.
Learn & Develop: 
Op mijn school hebben we al een aantal keren acties gehouden voor goede doelen.
Zo zijn we bijvoorbeeld met iedereen 24 uur lang op school gebleven en hebben we niets gegeten en een activiteiten dag gehouden om geld in te zamelen voor Serious Request. Voor onze reis naar Malawi hebben we laatst een groot diner in de school gehouden voor familie en vrienden van iedereen die meegaat naar Malawi. Al het geld dat we daarmee hebben opgehaald, 2500 euro, gaat naar de pot van Malawi.
Help & Change: 
Met mijn klas ga ik in april 2 weken naar Malawi. Daar gaan we ontwikkelingshulp verrichten. Dit gaat vanuit de organisatie Worldmapping.
Voor deze reis zijn we nu al met de hele klas geld aan het inzamelen door middel van allerlei acties.
Work & Initiate: 
Ik werk in de horeca en doe daarmee dus niet zoveel voor de wereld. Wel werk ik af en toe in de kantine van onze voetbalclub als vrijwilliger.
en geef ik eens in de week bijles, het geld dat ik met de bijles verdien gaat naar het geld voor onze reis naar Malawi.
My Latest Activity
Kleine dingen

In Malawi hebben we veel met kinderen gespeeld. Het is zo leuk om te zien dat de kinderen daar met zo weinig al tevreden zijn. Ze hadden zelf zoveel leuke spelletjes en liedjes en dansjes die ze deden zodat ze helemaal geen apparatuur of speelgoed nodig hebben. Wij hebben de kinderen wat ballonnen g...

Ebola vrijwilligers

http://www.artsenzondergrenzen.nl/content/ebola http://www.lindanieuws.nl/nieuws/column/evita-vanuit-sierra-leone-ik-word-overspoeld-door-machteloosheid/ Een artikel van artsen zonder grenzen over het ebola-virus.  Hier wordt uitgelegd wat voor een werk deze mensen doen en welke risico’s ...

Peter r. de Vries in Malawi

http://www.npo.nl/peter-r-over-de-grens/16-05-2014/TROS_1357978 In deze aflevering van Peter r. de Vries over de grens is hij op bezoek in Malawi. De manier waarop je Malawi in dit filmpje ziet is heel erg anders dan hoe ik Malawi heb meegemaakt. Malawi wordt het warme hard van Afrika genoemd en ik ...