Ebola vrijwilligers

http://www.artsenzondergrenzen.nl/content/ebola

http://www.lindanieuws.nl/nieuws/column/evita-vanuit-sierra-leone-ik-word-overspoeld-door-machteloosheid/

Een artikel van artsen zonder grenzen over het ebola-virus.  Hier wordt uitgelegd wat voor een werk deze mensen doen en welke risico’s ze daar allemaal bij lopen. Er zijn nog veel meer vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor het helpen met het bestrijden van het ebola-virus. Ik bewonder deze mensen heel erg, ik heb heel erg veel respect voor ze, ik vind het heel erg knap en dapper dat ze dit gaan doen. Wat ik heb gedaan in Malawi vond ik al heel erg zinvol en nuttig, laat staan wat deze mensen gaan doen. Ook zie je hierbij wel dat er veel over wordt gepraat op het internet en ook in de krant. Deze acties hebben natuurlijk ook publiciteit en sponsoren nodig, net zoals onze expeditie Malawi.

Als ik de verhalen lees van de mensen die naar ontwikkelingslanden gaan om te helpen bij de ebola-patienten raak ik wel gemotiveerd om ook zoiets te doen. Ik weet niet of ik daar genoeg lef voor heb. Ik denk ook dat de verhalen van die mensen er zijn om ook andere mensen te motiveren en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Enneke
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.