De afgelopen 6 maanden en de komende periode.

Ik ben de afgelopen 6 maanden veel bezig geweest met Malawi. Natuurlijk ben ik er geweest en heb ik vaak terug gedacht aan deze onwijs gave ervaring, maar ook door alles te delen via wereldsupporter ben ik er veel mee bezig geweest. Ik denk dat mijn expeditie naar Malawi en het feit dat ik deze ervaring heb kunnen delen heel erg in mijn voordeel zijn. Ik heb veel geleerd, gezien en gedaan en daardoor kan ik nu anders naar dingen kijken en anders handelen. Ik weet nu ook gewoon ietsjes meer van de wereld, namelijk hoe de mensen in Malawi moeten leven. Door mijn expeditie naar Malawi ben ik gemotiveerder om nog meer van de wereld te zien en ook dingen te doen voor andere mensen en andere landen. Ook wil ik eventueel mijn studiekeuze in zo’n soort richting kiezen doordat ik in Malawi dingen heb gezien en geleerd. De komende periode ga ik vooral bezig met het kiezen van een vervolg studie omdat ik volgende jaar van de middelbare school afga. Ook met het aangenomen worden bij een studie heb ik het voordeel dat ik naar Malawi ben geweest en vrijwilligerswerk heb gedaan. Bij sommige lootstudies vinden ze het belangrijk dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan en zo’n expeditie als die naar Malawi telt dan natuurlijk dik. Zoals ik al zei heb ik veel geleerd in Malawi. De dingen die ik heb geleerd wil ik graag vasthouden en met me meenemen als ik straks misschien het huis uit ga. Ik heb geleerd minder snel te oordelen over andere mensen en hoe ze leven. Ook heb ik geleerd hoe ik andere mensen in andere landen zou kunnen helpen. Verder ben ik me er heel erg bewust van geworden dat wij het hier in Nederland echt heel goed hebben met de zorgverzekeringen, waterleidingen, vele baantjes enz. Dat is iets wat ik me nu wel echt iedere dag realiseer en ik kan me nu ook een beetje voorstellen hoe erg het zou zijn om zonder de belangrijke dingen zoals water/elektriciteit/eten te moeten leven.

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Enneke
Comments, Compliments & Kudos

Ah, goed om te lezen Enneke!

Ah, goed om te lezen Enneke! Weet je al welke opleiding je wilt gaan doen naar de middelbare school?
 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1