Image
WorldSupporter profile of E.Heemskerk
Image
Travel & Move: 
De reis naar Ghana lijkt me één groot avontuur. De boeken, tijdschriften en inspirerende verhalen over het land de cultuur en de Ghanese maakt me ontzettend benieuwd.
Experience & Leisure: 
Het lezen van boeken over 'het leven' in het buitenland en dan met name niet-westerse landen. Ook vind ik het leuk buitenlandse gerechten uit te proberen en te proeven, jammie!
Learn & Develop: 
Als klein kindje deden wij mee met de acties 'schaatsen voor water'. De filmpjes die we voorafgaand met de klas keken waren indrukwekkend! Dat weet ik nog steeds!
Inmiddels de HBO- verpleegkunde afgerond.
Help & Change: 
In de nazomer zal ik een aantal maanden gaan werken als (vrijwillig) verpleegkundige in een dorpsziekenhuis. Een ontzettend mooie ervaring lijkt me dat!
Work & Initiate: 
Als verpleegkundige kom ik dagelijks in aanraking met allerlei soorten mensen met ieder zijn eigen cultuur en geloof. Interessant vind ik dat, graag zou ik hier nog meer kennis mee willen maken!
My Latest Activity
Image

Daar liep ik dan in Ghana, langs de lokale marktjes. Ik zag daar ontzettend leuke kleden, schorten, kleding etc. gemaakt van allerlei kleine lapjes super gekleurde, vrolijke stof. Toen dacht ik: dat kan ik, en wil ik heel graag gaan doen als ik terug in Nederland. Zo gezegd zo gedaan. Zie het result...

Protocol Wondverzorging

Education Category: Health Ages: Protocol wondverzorging 1. Doe watten aan de kocher en maak nat met een zakje water. 2. Reinig de wond totdat het vuil verdwenen is (oude medicijnen etc.) 3. Doe nieuwe watten aan de kocher.

  1. Is het een oude/droge/niet-doorbloede/pusserige wond:

...

Image

Bananenchippies en fufu (fijngestampte aardappel (yam)zeer favoriet eten in Ghana) gegeten met mijn Nederlandse vriendinnetjes. Natuurlijk deden we dit met onze handen met een Ghanees deuntje op de achtergrond. Super leuk avondje gehad, en ze vonden het eten nog lekker ook!!