En wat nu te doen?!

En hoe ga ik nu aan de wereldsupporterdoelen werken de komende tijd?
Tsjaa daar moest ik eerst wel even 3 keer over nadenken en een aantal nachtjes over slapen. Maar goed de afgelopen dagen heb ik toch van alles bij mezelf gemerkt dat betrekking heeft op de doelen. Zo realiseerde ik me tijdens het douchen dat ik 2 weken geleden nog met een emmertje buiten stond te hanissen. Dat is toch een raar idee. In dezelfde douchebeurt vond ik dat ik best een beetje op mocht schieten: 'want zoveel water heb je toch niet nodig om je haar te wassen?!'

En de afgelopen kerstdagen zat ik aan een groot kerstonbijt en kerstdiner. Natuurlijk lekker maar voor mezelf vond ik het niet nodig, (ik kon het gewoon niet) meer te eten dan genoeg. En natuurlijk dacht ik toen aan mijn lieve broertjes en zusjes in Ghana. Toen er nog wat restjes overbleven van het kerstontbijt en diner stimuleerde ik, mijn moeder en rest van de familie, dat vooral te bewaren voor andere dagen.
In Ghana merkte ik pas hoe schoon, geordend en bewust Nederland bezig is met het milieu. Dit waardeerde ik extra toen ik daar was. En in Nederland zal ik hier zeker bewust mee bezig blijven want dit is een ontzettend belangrijk doel!

De komende weken zal ik verschillende dingen gaan doen met de wereldsupporter doelen in het oog.
- Veel praten met collega's, familie, vrienden en kennissen over mijn ervaringen in Ghana wat betreft de onderwerpen armoede, onderwijs, gelijke kansen, kindersterfte, kraamsterfte, HIV, malaria en TBC, milieu en samenwerking. Op deze manier wil ik anderen stimuleren ook vrijwilligerswerk te gaan doen in een ontwikkelingsland en wil ik anderen bewust laten worden over leven onder mindere omstandigheden.
- Ghanees avondje organiseren met vrienden waarbij ik hen kennis leer maken met de Ghanese cultuur (muziek), Ghanese voeding en Ghaneese eetgewoonten.
- Fotoboek maken en presenteren tijdens het Ghaneese avondje.
- Filmpjes die gemaakt zijn in Ghana bekijken en toevoegen aan mijn wereldsupporter.
- Ook foto's die ik geschoten heb in Ghana selecteren en toevoegen aan mijn wereldsupporter.

Dit zijn voor nu even mijn doelen en inspiratie voor mijn doelen tot nu, ik weet zeker dat er nog meer komt dus dan laat ik weer van me horen.

Follow the author: E.Heemskerk
More contributions of WorldSupporter author: E.Heemskerk
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]