Photo
Title: Ti dabijra (hoe heb je geslapen?)
Ti dabijra (hoe heb je geslapen?)

Ti dabijra (hoe heb je geslapen?)

Media of E.Heemskerk
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Ti dabijra (hoe heb je geslapen?)

Ti dabijra (hoe heb je geslapen?)

Ti dabijra (hoe heb je geslapen?) Dit wordt dus echt de hele dag door aan je gevraagd, ook al is het inmiddels avond, of kom je net terug van je werk. Natuurlijk antwoord ik altijd : 'komme bienne' (goed geslapen) want het antwoord niet goed geslapen bestaat hier eigenlijk niet!

11-11 vandaag, waauw de prins wordt weer gekozen en de kindjes gaan met hun lampjes langs de deuren! Leeuuk ik denk aan jullie!!

Inmiddels slaap ik alweer een week in een hutje, was ik me met een emmertje (bij hetzelfde gat in de kamer als waar ik plas) en loop ik vrolijk met me wc rolletje naar het poepveld. Ook al klinkt het misschien niet als leuk: dat is het toch echt! Ik woon bij de ' Chief' (de baas van de hutjes die bij elkaar staan). Deze man is echt heel aardig en heeft volgens mij 2 vrouwen, zij wonen ook allebei in de compound. Echt alles wordt in de compound buiten gedaan koken, wassen, bidden, huiswerk maken etc. In het gezin wonen 3 jongens (waarvan 1 baby) en een meisje. Overdag past het gezin ook nog op 2 andere kinderen, lekker drukte dus. De volwassen kunnen geen Engels alleen de kinderen, dus het is veel Engels/Dagbanli met handen en voeten.

De avonden in de compound zijn heel fijn! Na het eten help ik Ajara (meisje van 12) vaak met haar huiswerk. Nou ben ik niet goed in Engels maar zij begrijpt er ook echt werkelijk niets van, we rommelen dus samen wat aan;) Al een aantal keer hebben we daarna getekend/vliegtuigen gevouwen en sterren gekeken. Dat is echt super mooi hier! Vervolgens vallen de kinderen en moeders vaak op de grond in slaap. Zij gaan dan rond een uur of 12 binnen verder slapen omdat het tot die tijd gewoon te warm is in de hutjes nog. Zahib (jongen van 17) heeft een telefoon en is daar helemaal weg van, hij laat mij graag filmpjes zien van de meest pijnlijke stomme Ghaneese grappen. Celin Dion (ja ja) is hier best populair dus laatst hebben Zahib en ik samen meegezongen met haar nummers, komisch vond ik dit!

De laatste nachten slaap ik met de deur van me hutje open, dit is echt zoveel beter dan met de deur dicht, want het was 's nachts echt om te stikken! Ik zit dan wel me koffer voor de deur anders staan er waarschijnlijk geiten en kippen naast me bed.

Vorige week zondag ben ik met een collega van de kliniek naar de kerk geweest. Dit was een hele bijzondere ervaring. Er werd heel erg veel gezongen en er waren veel jongeren in de kerk, wat me direct opviel! Als nieuweling werd ik speciaal welkom geheten en iedereen kwam me een voor een een hand geven. Het begon al om 9 uur 's morgens maar om half 2 was ik pas thuis?!

Het werk bij de ANC had ik na een keer of 4 wel een beetje gezien. Ik vond dat het tijd was om weer eens op een andere 'afdeling' van het ziekenhuis mee te werken. Inmiddels heb ik bijna met iedereen wel eens samengewerkt, dat is wel echt heel erg gezellig! Ik heb donderdag gewerkt in de apotheek. Bijna alle patienten die op consult bij de dokter komen krijgen medicijnen voorgeschreven dus de mensen bij de apotheek hebben het behoorlijk druk. Een van de verpleegkundige legde me veel uit over het klaarmaken van de medicijnen dus aan het eind van de ochtend kon ik pakketjes zelf klaar maken. Een aantal keer begon ik de patient heel optimistisch in het Engels uitleg te geven over de medicijnen, dit zorgde vooral voor veel grote glimlachen maar ze begrepen er werkelijk geen bal van!

Vandaag was er op school een meisje overgeven, koorts, moeheid, buikpijn (alle symptomen van Malaria). Ze moest echt naar huis dus liep ik met haar mee. (Het scheen niet zo ver te zijn). Halverwege viel het meisje van vermoeidheid bijna, in de goot (echt extreem hoog zijn die hier). Ik nam der op me rug en bracht haar naar een afgelegen hutje, inmiddels zweete ik overal want het is nu zeker 30 graden. Een aardig man liep met me mee terug en zei: ' Esther dit is een goede training voor je geweest;) ja poepoe dacht ik zeker goede training.'

Dit weekend zijn we weer naar Kintampo gegaan, dit keer niet voor de Apen en de Kintampo waterfalls maar om te relaxen en te zwemmen! Bij dit relaxed weekendje vonden Angela en ik een gezichtsmaskertje horen. We hadden komkommers en een raar zoet/plak spulletje gekocht om de maskers te maken. Het resultaat was een brokjes-komkommer masker in ons nek grotendeels;) Gister zijn we naar de Fuller Falls geweest en daar konden we onder de waterval zwemmen en ook op de verschillende treden van de waterval lopen. Heel erg mooi was dit!

Liefs Esther

More contributions of WorldSupporter author: E.Heemskerk
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]