Image
WorldSupporter profile of doorver
Image
Travel & Move: 
Ik ben tot nu toe buiten Europa in India, Maleisie en Marokko geweest. India heeft toch nog steeds de meeste indruk op mij gemaakt. De eigen cultuur is hier in het zuiden van het land nog zo puur.
Die mensen daar zijn zo anders dan ons, dit was zeer indrukwekkend. Heel hun manier van doen, manier van leven is anders. Als toerist ben je hier echt nog een soort heilige, heel bijzonder om mee te maken.
Experience & Leisure: 
Mijn favoriete restaurant is Plan B in Breda, met echte Spaanse Tapas.
Ik hou van films over de derde wereldlanden, over slavernij etc, dit vind ik heel boeiend om te kijken hoe mensen daar denken en leven. Ik kijk ook graag naar National Geographic en Discovery Channel, naar vreemde stammen in de oerwouden bijvoorbeeld.
Learn & Develop: 
Op mijn studie Geneeskunde heb ik een cursus gebarentaal gevolgd, dit vond ik echt super interessant.
Verder moet ik veel tijd stoppen in mijn studie en heb daardoor niet veel tijd om dingen rondom mijn studie te doen. Vandaar dat ik na mijn Bachelor even ben gestopt om tijd te stoppen in vrijwilligerswerk en nu in mijn Master ook een periode eruit ben geweest.
Help & Change: 
Afgelopen twee jaar ben ik van totaal blanco naar redelijk ervaren gegaan op het gebied van vrijwilligerswerk en ontwikkelingssamenwerking.
In november 2013 - februari 2014 heb ik twee maanden vrijwilligerswerk gedaan in India: in een weeshuis, avondschool, medisch kamp en een ziekenhuis. Ook hebben wij daar een fundraising pagina op facebook opgezet waarmee we 1200 euro hebben opgehaald. Hier hebben wij zelf daar ter plekke spulletjes van gekocht voor in het weeshuis en de avondschool. Een paar maanden later, september 2014- oktober 2014 ben ik naar Maleisie vertrokken. Hier heb ik eerst vrijwiligerswerk in een ziekenhuis gedaan, daarna was mijn plan om te gaan reizen, maar ik kwam een ontzettend leuk vrijwilligersproject tegen met gehandicapte kinderen. Hier heb ik toen ook nog drie weken meegeholpen. De souveniers die ik meebracht uit Maleisie waren bijna allemaal gemaakt door de gehandicapte kinderen, hiermee sponsorde ik gelijk de organisatie en de mogelijkheid van deze kinderen tot werken, sommige van hen waren zeer getalenteerd.
Work & Initiate: 
Vorig jaar heb ik op mijn werk in het ziekenhuis gedoneerd aan drie verpleegkundigen die hun baan hadden opgezegd om vrijwilligerswerk in Ghana te gaan doen.
Verder heb ik heel lang gewerkt in een verzorgingstehuis in Breda, hier was ik regelmatig nog lang na werktijd aanwezig om met de eenzame ouderen daar gezellig een kopje thee te drinken, om hen minder eenzaam te laten voelen.
My Latest Activity