Alvast wat tips en trucs!

Tips bij voorbereiding voor je reis:

- Reisverzekeringen hebben vaak een soort contract met verschillende gezondheidsinstellingen, daar kun je je vaccinaties dan gratis halen! Scheelt geld, wat je dan weer kan stoppen in de lokale economie daar.

- Zet je belangrijke reisdocumenten (vliegtickets, paspoort, visum, etc) digitaal, bijvoorbeeld op je mail of dropbox. Als je iets kwijtraakt op je reis dan kun je bij de ambassade vaak wel terecht met de digitale documenten

- Neem een ouderwetse prepaid telefoon mee en koop op je reis een lokale simkaart. Dit is handig om bijvoorbeeld de mensen op je vrijwilligerproject te bereiken, maar ook lokale vrienden die je daar gemaakt hebt, of voor noodgevallen. Je smartphone kun je dan gebruiken op de wifi voor contact met het thuisfront, of om foto's op social media te zetten om weer mensen te inspireren!

Tijdens je reis:

- Maak contacten met lokale leeftijdsgenoten. Zo wordt je echt opgenomen in hun cultuur. Je leert dan veel meer dan dat je alleen alle toeristenattracties afgaat. Je maakt kennis met hun gewoontes, denkwijze, leefwijze, toekomstbeelden en idealen. Maar ook hun hobby's en jongerentaal.

- Koop de meeste kleding in het land zelf. Ga met een zo leeg mogelijke koffer heen! Zo is er meer ruimte voor souveniers (die je later weer op eventuele markten kunt laten zien, zie tips voor na je reis) én stimuleer je de lokale economie daar! Ook is kleding e.d. daar vaak veel goedkoper, waardoor je meer geld overhoudt voor leukere/nuttigere dingen. 

- Fundraising werkt heel goed tijdens je reis! Vraag mensen thuis via facebook, mail, whatsapp, etc om een klein bedrag over te maken en vertel erbij dat ze meteen zien wat er met hun geld gebeurd door fotos en filmpjes te plaatsen van wat je lokaal koopt van het geld. Mensen zijn dan veel gemotiveerder om geld over te maken. Hoe vaak hoor je mensen wel niet zeggen: 'ik maak geen geld over naar giro 555, heel veel geld verdwijnt en wordt nooit iets mee gedaan', en dat soort zinnen. Op deze manier zíen mensen meteen wat er met hun geld gebeurd en dit stimuleert heel erg. 

Na je reis:

- Vraag op je middelbare school of je daar presentaties mag houden, of op de opleidingmarkt voor het examenjaar mag staan. Op je eigen middelbare school is makkelijk, je zult zien hoe enthousiast je oude docenten zijn om zo'n ijverige oudleerling terug te zien! Je denkt misschien, wat moet ik met een standje over vrijwilligerswerk op een opleidingmarkt: veel examenleerlingen weten totaal niet wat voor opleiding ze moeten gaan doen, en willen dan graag een tussenjaar. Stimuleer hen dan om in dat tussenjaar op reis te gaan! En, met de lokale, authentieke souveniers die je hebt meegenomen in je lege koffer kun je je verhaal nog meer levendig maken.

- Ga de straat op! In het begin misschien eng, spannender dan bij bekenden je verhaal doen, maar: het werkt ontzettend goed! Je zult verbaasd zijn hoe enthousiast mensen zijn, en hoeveel mensen naar je willen luisteren. Je moet gewoon meteen duidelijk maken dat het niet om reclame maken gaat, je wilt niks verkopen, je wilt niks van de mensen, ze alleen informeren. Neem folders mee, als mensen geen tijd/zin hebben om naar je te luisteren kunnen ze thuis op hun gemak de folder doorkijken.

- Maak het wereldsupporteren leuk, combineer het met je eigen hobbies! Ga naar festivals die een goed doel steunen, zo sla je 2 vliegen in 1 klap! Doe dan gelijk een tshirt aan met de naam van je vrijwilligersproject of je goede doel. Er zijn heel veel mensen die op je af stappen en vragen wat voor tekst je nou op je tshirt hebt staan.  Als je gaat winkelen, ga dan eens naar een tweedehandswinkel: recyclen! Wat ook leuks is, zijn de IJhalleen in Amsterdam. Daar huren mensen marktkraampjes om hun eigen kleding en spullen te verkopen. Zelf kun je al een kraampje huren voor maar 10 euro. 

 

Follow the author: doorver
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: doorver
This content is used in bundle:
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]