Image
WorldSupporter profile of baruchannink
Image
Travel & Move: 
Ik ben zo gelukkig geweest dat ik een groot deel van de wereld al heb mogen zien, veel al vanuit persoonlijke interesse in geschiedenis en het reizen zelf.
In Indonesie en Latijns Amerika ben ik vele malen in contact gekomen met beide de ''have's'' en de ''have not's'' dit enorme verschil en contrast heeft bij bewust gemaakt van veel onrecht en heeft mij het gevoel gegeven dat het mijn menselijke plicht is te helpen waar dat kan op een structurele basis (uiteindelijk). Los van het helpen is de bewustwording ook een toegevoegde waarden voor jezelf als individu en zal het een levensles zijn opzich zelf.
Experience & Leisure: 
Reizen blijft vrije tijdsbesteding nummer 1. De perfecte combinatie van relaxen en investeren in jezelf.
Van het ontdekken van de levendige binnenstad van Buenos Aires tot afkoelen in meertjes van de broeierige hitte in het binnenland van Paraguay. Reizen is naarmate van tijd equivalent geworden aan het woord ''leven''.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn school periode heb ik 6 maanden in Lissabon gewoond waar ik erg geïnteresseerd was in de lokale cultuur.
Helaas heb ik hier wegens school verplichtingen niet aan vrijwilligerswerk kunnen doen maar heeft het mij wel helpen inspireren om andere culturen van binnenuit te ontdekken en de helpen waar nodig.
Help & Change: 
Ik ben sinds enige tijd lid van het SIW en zal vanaf januari 2014 3 maanden werken in 'Casa de Pan' weeshuis in Costa Rica.
Hier wonen 30 kinderen tussen de 5 en 15 jaar oud en zal ik assisteren bij het naar school brengen, voeden en entertainen van deze kids. Ik hoop dat ik na deze periode van 3 maanden in contact kan blijven doormiddel van het opzetten van een organisatie die projecten zoals 'Casa de Pan'zal ondersteunen.
Work & Initiate: 
Voor mijn werk en ik dagelijks in contact met mensen vanuit verschillende culturen en laten, dit maakt het werk extra interessant gezien mijn interesse in mensen en culturen.
In mijn vorige baan (bij de ING bank, bij het HR departement) was het mijn taak om de bewustwording van de culturele verschillen te belichten en hierdoor het naar elkaar groeien van werknemers te bevorderen even als het balanceren van kansen voor zowel allochtonen en autochtonen. Deze drempel zal in de komende jaren moeten zakken om te kunnen profiteren van het bundelen van verschillende culturen en perspectieven binnen de zakenwereld.
My Latest Activity
Image

Dit gerecht heeft mijn hart gestolen. Mijn lievelings eten in mijn gast gezin in Costa Rica. Dit gerecht is Mexicaans maar wordt overal in latijns amerika gegeten. Soort tomatensoep met avocado kaas en kip. Als ik dit gerecht zie denk ik aan Costa Rica en mijn gast gezin. Reeds heb ik dit voor vrien...

Presentatie SIW!

Tijdens deze SIW vrijwilligersdag zullen wij in Utrecht te gast zijn om te presenteren over onze ervaringen.

WIJ GAAN TERUG NAAR COSTA RICA!!!!

Menno en ik gaan aankomende april terug naar waar alles begon! Beide hebben een fulltime baan maar vinden het belangrijk voor onszelf en voor onze stichting om terug te gaan naar Costa Rica om nieuwe projecten te starten en oude te evalueren. Tijdens onze terugkomst staan er veel events op de planni...

Deze week 1 jaar Casa Naranja!

Deze week begint de stichting de Menno Ehlert en ik begonnen zijn, voorafgaand aan onze vrijwilligers periode, 1 jaar! Vele zullen er volgen, maar met het bereiken van deze mijlpaal zijn wij al ontzettend trots. Er zitten ontzettend mooie dingen in de pijplijn! We kunnen niet wachten tot we deze gaa...

If Anyone Cared

Denk dat dit een mooie en goed voorbeeld is van iets dat klein begint en uiteindelijk een grote invloed heeft op de samenleving.

SIW presentatie!

Menno Ehlert en ik zullen 13 december een presentatie geven om neiuwe vrijwilligers te informeren over hun periode in Latijns Amerika. Dit zullen we doen vanuit verschillende perspectieven een beeld te schetsen van deze periode. Vanuit de vrijwilliger, vanuit de vrije tijd. cultuur en de situatie na...

kansarme kinderen helpen in een achterstandswijk

Aankomende zondag zullen Menno en Ik aanwezig zijn bij een evenement dat 100 kansarme kinderen in de achterstandswijk Pavas, San Jose, Costa Rica steunt en probeert af te leiden van de lokale en dagelijkse misere. Wij zullen vanuit onze eigen stichting genaamd Casa Naranja, schoenen doneren zodat de...

Image

Afgelopen maand hebben wij van Stichting Casa Naranja een wees geholpen met het aanschaffen van toelatingsboeken voor de universiteit. Dit 17jarige meisje was zelf niet instaat om deze boeken aan te schaffen, noch hadden haar adoptie ouders de financiele middelen om deze boeken aan te schaffen. Toen...