Image
WorldSupporter profile of anoukjacobs
Image
Travel & Move: 
Mijn meest bijzonder reis was vrijwilligerswerk doen in India. De mensen hebben mijn hart gestolen. Ze waren zo vriendelijk, terwijl ze niets hadden.
Experience & Leisure: 
Ik hou heel erg van reizen en andere culturen leren kennen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om salsa te dansen. Een bijbehorende festival dat ik bezoek is afrolatino.
Documentaires op tv die gaan over andere culturen kijk ik graag, net zoals reisprogramma's.
Learn & Develop: 
In 2008 ben ik als begeleider van middelbare scholieren 3 weken naar India gegaan om daar vrijwilligerswerk te doen.
We hebben scholen bezocht, afval opgeruimd, kleine monniken in een klooster een leuke tijd bezorgd, gebouwen geschilderd en nog veel meer. Voor dit project heb ik 1600 sponsorgeld opgehaald. Het geld is onder andere gebruikt om een school op te knappen.
Help & Change: 
Ik geef aardrijkskunde op een middelbare school. De onderwerpen die ik behandel gaan o.a. de wereld en de burgers. Ik probeer leerlingen bewust te maken dat niet iedereen het zo goed heeft als wij.
Daarnaast heb ik een actie opgezet waarbij leerlingen wafels en cakejes zijn gaan bakken voor Ghana. Ze hebben hier 100 euro mee opgehaald. Dit geld neem ik mee naar Ghana om daar lesmateriaal te kopen. Daarnaast neem ik een extra koffer mee naar Ghana met lesmateriaal. Het koffer is al ingepakt!
Work & Initiate: 
Ik ben docente aardrijkskunde, dus ontwikkelingswerk komt in mijn lessen aan bod. Daarnaast heb ik met leerlingen een inzamelingsactie op touw gezet.
( zie 'voor een ander') Ik geef sinds schooljaar 2014-2015 ook geschiedenis, maatschappijleer en burgerschap
My Latest Activity
33 uur reizen, dwalen op een begraafplaats en tangodansen

Het begon allemaal al vrijdag en ik zou zondag pas vertrekken. Tijdens het online inchecken kwam ik erachter dat mijn vlucht van Lissabon naar Rio de Janeiro geannuleerd was. Ik zou moeten overnachten in Lissabon en een vlucht later moeten nemen. Hierdoor miste ik mijn aansluiting van Rio de Janeiro...

Image

Op naar Sumatra! Dat had ik besloten in de loop van mijn reis. Ik hoorde te gekke verhalen over een jungletrekking en ik had toch tijd over, dus waarom niet. De reis van Bali naar Sumatra was langer dan gedacht. Maar dat wordt het al snel als je anderhalf uur vertraging hebt met het vliegtuig. Op he...