Verhalenverspreiding, Colombiaanse benefiet, Man in the mirror

Nog steeds ben ik veel bezig met mijn vrijwilligerswerk in Ghana. Ik kreeg zulke positieve reacties op mijn vrijwilligerswerk, iedereen wilden mijn verhalen weten en foto’s en filmpjes zien. In de klas en op school kon ik hier op verschillende manier gebruik van maken om mijn verhaal te verspreiden. Zo heb ik een verhaal voor de website van de school waar ik werk geschreven. Daarnaast heb ik mijn verhaal gedeeld in de schoolkrant. Nu weet iedereen, zelfs de nieuwe brugklassers dat ik naar Ghana ben geweest. Ik kreeg hele leuke reacties van kinderen en collega’s. Sommige leerlingen hebben zelfs al bij verhalen gelezen op mijn wereldsupporterblog en dat waren er nogal wat! In de klas heb ik ook een deel van mijn foto’s laten zien. Als het bij het onderwerp aansloot liet ik ze zien of als we bijvoorbeeld tijd over hadden na een toets. Ze waren muisstil als ik een verhaal bij een foto vertelde. Ze hadden ook bergen met vragen! Ik vraag ook altijd of ze zelf zoiets willen doen als ze wat groter zijn. Meiden vinden het altijd leuker dan jongens. Sommigen zien het echt wel zitten, andere snappen niet waarom ik geld betaal om mensen te helpen. Ik probeer dat dan uit te leggen. Verder heb ik twee weken geleden een Colombiaans feest bezocht. Het was een diner en feest en het entreegeld ging naar het goede doel. Ze gaan er arme mensen in Colombia mee helpen. Ik heb een Colombiaanse vriend, dus zodoende ben ik bij het feest terecht gekomen. Het was leuk om te zien hoe zij salsadansen. Ik dans ook salsa, alleen is dat op een andere manier dan de Colombiaanse stijl. Ten slotte heb ik nog een liedje ingediend als wereldsupportersong. Het liedje van Michael Jackson- Man in the mirror, laat ik in de les horen als we het hebben over het onderwerp arm en rijk. Het is een goeie introductie van het onderwerp, een geweldig liedje, maar vooral ook een bewustwording dat je zelf iets moet doen om iets te veranderen. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij het vrijwilligerswerk en alles wat de leerlingen daarvan mee hebben gekregen (wafelverkoop, foto’s in de klas, schoolkrant enz.). Het thema arm en rijk werk ik verder uit in de les met foto’s en verhalen van Ghana, maar ook India, waar ik in 2008 vrijwilligerswerk heb gedaan. Verder gaat het bij leerjaar 3 over duurzaamheid en Nigeria. Nigeria kun je best goed vergelijken met Ghana en daarom laat ik daar ook foto’s van zien. De bewijsstukken heb ik in mijn persoonlijke kluis toegevoegd of bij mijn cv.

Follow the author: anoukjacobs
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: anoukjacobs
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

De vraag "Waarom zou je

De vraag "Waarom zou je betalen voor vrijwilligerswerk?" kom ik wel een vaker tegen, en heb nog steeds moeite hier antwoord op te geven. Zo ken ik mensen die best vrijwilligerswerk willen doen, maar niet willen betalen voor een dure ticket.
Wat zeg jij tegen ze?

Dat het een geweldige

Dat het een geweldige ervaring is! Als je liever geen geld over hebt om mensen te gaan helpen, dan kan dat. Maar de ervaring die je mist voor jezelf als persoon.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2