Photo
Title: Ontmoeting leeftijdsgenoot.. Nurideen
Ontmoeting leeftijdsgenoot.. Nurideen

Ontmoeting leeftijdsgenoot.. Nurideen

Media of anoukjacobs
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Ontmoeting leeftijdsgenoot.. Nurideen

Ontmoeting leeftijdsgenoot.. Nurideen

In Ghana heb ik Nurideen ontmoet, die van mijn leeftijd was (24 jaar). Hij was computerleraar op het schooltje waar ik werkte. Hij was heel rustig. In het begin verstond ik hem heel slecht. Hij had een sterk accent als hij Engels sprak (zoals de meeste Ghanezen!). Hoe meer ik met hem sprak, hoe beter ik hem verstond.

Hij gaf sinds een paar maanden computerles aan mensen die het graag wilde volgen. Op vrijdagmiddag kwamen er doven die dan computerles hadden. Ik heb hem een paar keer geholpen met de lessen. Dat is ook te lezen in mijn eerdere blogs.

Ik zag hem altijd zitten als ik langsliep. Meestal was hij meer bezig met zijn eigen computer dan mensen te helpen! Ghanezen zijn vrij lui aangelegd en dat kon je aan hem goed zien. Hij vond het altijd leuk als ik een praatje kwam maken. Ik vond hem erg aardig. Hij was vriendelijk, maar niet opdringerig (andere Ghanezen kunnen dat wel erg zijn). Ik praatte vaker met hem over dingen zoals geloof en liefde. Hij vond het super raar dat ik niet aan de ramadan meedeed (die was toen bezig). Als ik dan vertelde dat ik niet geloofde, kwam de discussie over het ontstaan van de mens op gang. Ik vertelde dat ik geloofde in de evolutietheorie, dat we afstammen van de apen. Nurideen moest dan altijd heel hard lachen.

De laatste dag moesten we nog ons laatste sponsorgeld besteden. Nurideen zou met ons meegaan, want we wilde een groot whiteboard kopen. Dat kregen we op de fiets natuurlijk niet mee. Dus Nurideen reed op de motorking en wij mochten mee. Dat was echt super leuk! Dit is ook in mijn vorige blogs te lezen.

Wij waren vaak met de kinderen aan het knutselen, kleuren, tekenen enz. Nurideen zag dat vaker en hij vond het zelf ook wel leuk. Hij had tijdens zijn computerles Tom en Jerry nagetekend. Die kwam hij trots laten zien. Ik zei dat ik daar een foto van moest hebben. Hij wilde eerst niet, maar daarna heb ik hem gelukkig toch zo ver gekregen. Het resultaat zie je hieronder.

Het leuke van de ontmoeting was dat we in een korte tijd, een leuke band hebben opgebouwd. We konden oppervlakkige maar ook meer diepgaande gesprekken houden.
Toen ik terug was, heb ik hem op facebook toegevoegd. We sturen elkaar zo af en toe nog wel eens een berichtje.

More contributions of WorldSupporter author: anoukjacobs
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]