Duurzaam reizen

Duurzaam reizen

Wat is duurzaam reizen?
  • "Een vorm van reizen waarbij er bewust rekening gehouden wordt met de bescherming van natuur, cultuur en mensenrechten" (Faitrail).
  • Voor mij is dit is een erg breed begrip. Het kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op de manier waarop je reist en waar je verblijft, maar ook waar je je geld uitgeeft en hoe je je gedraagt tegenover de lokale bevolking. 
  • Ik denk dat het neerkomt op dat je je bewust bent van de impact die je hebt als reiziger, en dat je daar verantwoordelijk mee om gaat.

Duurzaam reizen, kan dat?

Anno 2019 is de opwarming van de aarde een steeds grote issue aan het worden. Het klimaatakkoord van Parijs is een goede stap in de richting en naar mijn gevoel worden individuen zich ook meer bewust dat het vijf voor twaalf is. Ikzelf merk ook

...

Toerisme en duurzaamheid

Het lijkt er op dat de onderwerpen duurzaamheid en toerisme vandaag de dag niet meer van elkaar te scheiden zijn. Aan toerisme kleven tal van voor en nadelen ten opzichte van duurzaamheid. Daarnaast is duurzaamheid een ontzettend breed begrip wat alles te maken heeft met zowel de bestemming als organisaties en consumenten.

Image

Hoi! Leuk dat je in mijn magazine kijkt :) Duurzaam reizen is een thema dat mij al een tijdje bezighoudt. Ik heb zelf veel gereisd en ook gezien dat reizigers, en de industrie die daaromheen ontstaat, een grote impact kunnen hebben op een omgeving. Positief, maar ook negatief. Daarbovenop komt nog de impact die je niet direct ziet, zoals de impact op het klimaat.

Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat prachtige reisbestemmingen waar we allemaal graag naartoe willen, niet verpest worden doordat we er allemaal naartoe willen. In dit magazine heb ik interessante, blogs, tickets, statements en andere content over dit onderwerp verzameld die ik heb gevonden op WorldSupporter. Wordt uitgebreid!

Is duurzaam reizen moeilijk?

Duurzaam reizen is 'vakantie vieren met op de bestemming rekening houden met het milieu, de mensen, de natuur en de cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is' (Handboek Duurzaam Toerisme VVKR, oorspronkelijke bron: MVO Nederland). Het is een verantwoordelijke vorm van reizen die het milieu op de bestemming geen schade toebrengt en het welzijn van de lokale bevolking bevordert.

Image
Last updated
04-03-2021

Respectvol op reis

Dat rekening houden met de lokale cultuur en omgeving belangrijk is zal elke reiziger beamen. Toch kan het gebeuren dat je, bewust of onbewust, lokale normen of gedragscodes overtreedt, wat tot vervelende situaties kan leiden. Als reiziger heb ik bijvoorbeeld meegemaakt dat

...
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Supermooi en interessant

Wauw, wat is dit magazine mooi vormgegeven. Super interessant onderwerp. Natuurlijk kunnen we op dit moment weinig reizen. Maar met jouw tips kan ik me wel alvast goed inlezen. Ik volg dit met interesse!

Dankjewel, dat is leuk om te

Dankjewel, dat is leuk om te hore! Het reizen gaat op dit moment wat minder, maar oriënteren kan altijd inderdaad. Mocht je zelf nog een leuke bijdrage voor dit thema hebben laat het ook gerust weten! Ik voeg het graag toe :)

Reizen. corona en duurzaamheid

ik denk dat corona mensen wel aan het denken zet over de mogelijkheden voor (duurzamer) reizen dichter bij huis. Verre reizen zijn misschien niet altijd noodzakelijk en meer mensen zullen misschien op een zelfvoorzienende manier op vakantie willen gaan in de huidige omstandigheden. Misschien is dit een leuk onderwerp om iets over te schrijven? Het houdt mij in ieder geval wel bezig!

Groetjes,

Lydwine

Eens! dichtbij huis is genoeg

Eens! dichtbij huis is genoeg te ontdekken en door het maken van minder kilometers ben je gelijk duurzamer bezig. Ik zag dat er op WorldSupporter al enkele tips waren voor plekken en uitjes in Nederland dus die heb meteen toegevoegd aan dit magazine :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Magazine of LauraD
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
45 4