Een nieuwe ontwikkelingsstudente erbij!

hallo allemaal! het is alweer een tijd geleden dat ik in Vietam was. Mijn leven is de laatste 2 maand erg veranderd. Zo was ik de afgelopen maanden erg bezig met opstarten van mijn nieuwe leven in Wageningen. Ik ben begonnen met de bachelor internationale ontwikkelings studies. Mijn studie draait allemaal over de ontwikkeling in de wereld. benieuwd naar wat ik allemaal leer? 

Ik heb bijna mijn eerste perdiode van 8 weken er op zitten. hierin heb ik twee vakken gehad. 'an introduction to international development studies' en 'wiskunde'. Wiskunde geeft vooral handig heden om met statestieke gegevens om te gaan. Mijn andere vak geeft inzicht in wat ontwikkeling nou eigenlijk betekend, de geschieddenis van ontwikkeling in de wereld, allerlij theoriën over ontwikkelings denken en natuurlijkk over de effecten van globalisering.

 

we leren denken over de toekomst van onze planeet. heb jij ooit gehoord van de Anthropocene? ik in iedergeval sinds vorige week niet. dit is het nieuwe 'wereld denken' van deze tijd. beikijk maar eens dit bijgevoegde filmje over de Anthropocene, zet het jou ook aan het denken?

 

door de grootte verandereingen van de laatste tijd is het wereldsupporter bloggen er een beetje bij ingschoten, maar nu ik weet meer grip krijg zal ik weer meer actief worden!

 

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

vragen?

vragen over de studie? be welcome to ask!

Interresant! Ten eerste, veel

Interresant! Ten eerste, veel succes met je studie! ;)
Ten tweede het is leuk om dit soort filmpjes te zien, omdat het een begin punt voor discussies is. (Zo ken ik bijvoorbeeld iemand die global warming één grote onzin vindt). Maar even voor alle duidelijkheid. Anthropocene is het ontwikkelen van de wereld zodat we ons zelf kunnen onderhouden met een groeiende wereld populatie?
Keep up the blogs! Ben geinterreseerd in wat je opleiding precies inhoud.

andwoord

leuk bericht! :)

dat klopt dat ongeveer wat de Anthropocene inhoud.
Na de industrialisatie in Engeland, is de mens in staat geworden over de natuur te heersen. daarbij komen een heleboel verantwoordelijkheden. o.a zoals jouw voorbeeld over duurzame ontwikkeling, wat inhoudt dat we onze generatie in zijn behoefte kunnen voorzien en daarbij ook de aarde zo leef baar houden dat de volgende generaties niet te kort komt. maar dit is erg moeilijk, want volgens de berekeningen zal de wereld populatie in 2100 12 miljard zijn. de vergt veel van de menselijke creativiteit en technologie :)

Ik ben nu "Dr. David Suzuki -

Ik ben nu "Dr. David Suzuki - The Anthropocene Epoch" aan het luisteren op Youtube. :)

Bedankt voor je antwoord! Ik

Bedankt voor je antwoord! Ik vind dit echt een super interresant onderwerp, ben er meer over gaan lezen!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Anna Visscher
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
8 5
Selected Categories