Les RSG Trompmeesters te Steenwijk

Vrijdag 13 september heb ik een les gegeven op mijn oude vertrouwde middelbare school; de RSG Trompmeesters te Steenwijk. Na mailcontact met de coördinator van maatschappijleer, mocht ik een les gaan geven aan de leerlingen van 4VWO. Bij binnenkomst zagen de leerlingen ons al lopen (een kennis die meehelpt met de markt, ging mee) en riepen enthousiast: 'We hebben er zin in mevrouw!' Hartstikke leuk dat ze zo reageerden. Ook de coördinator was enthousiast. Ze had geregeld dat de leerlingen voor hun maatschappelijke stage een dagje helpen op de markt mee konden laten tellen en al veel mensen verteld over de markt en het appel en ei gebeuren.
In het begin van de les vroeg ik aan de leerlingen wie er geïnteresseerd was in vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland. Slechts één meisje stak haar hand op. Ik heb daarna verteld over mijn ervaringen bij ECPAT, mijn bezigheden daar, een case van één van de meisjes.. en natuurlijk foto's van het tehuis, wat reizen en feesten om ze een beeld te geven hoe vet ontwikkelingshulp kan zijn. De leerlingen luisterden aandachtig met grote ogen en ik geloof dat ik wel meer dan één leerling enthousiast heb gemaakt. 4 leerlingen gaven zich ook op voor het helpen op de markt en ze zijn al druk bezig met strategieën bedenken voor het ruilen van hun appel en ei!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.