Terug uit China

Mijn project, een promotiefilmpje maken voor de dagopvang voor geestelijk gehandicapten, is tot nu toe vrij goed verlopen. Ik ben net weer terug uit China en heb een hoop ervaringen opgedaan. In deze blog ga ik vertellen hoe de dingen toch anders kunnen lopen dan je verwacht hebt. De eerste paar dagen bij Huiling gingen heel goed. Het kennismaken was heel gezellig en heel leerzaam. Ik had veel ideeën opgedaan voor het filmpje. Voor de dag van het filmen had ik een professionele cameraman ingehuurd, maar nu komt het, er was op die dag geen muziek beschikbaar waarop de gehandicapten konden meezingen/dansen/meespelen. Ik had afgesproken dat het er zou zijn, maar, werd mij verteld, zo gaat het wel vaker daar. ;) Toen ik wat van de schrik bijgekomen was moest ik gaan zoeken naar nieuwe ideeën voor het filmpje, want zoals gepland zou de muziek het hoofdonderwerp van het filmpje zijn. We hebben een paar interviews opgenomen met medewerkers, vrijwilligers, en gehandicapten. Verder hebben we hun dagbezigheden gefilmd (boodschappen doen, werken, knutselen, koken, eten, etc.) Alles bij elkaar toch 1.5 uur materiaal. In het weekend daarna heb ik nog eens goed nagedacht en heb toen besloten om toch te proberen een muziek optreden proberen te filmen. Ik had vrijdag gehoord dat er muziek beschikbaar zou zijn ergens in de volgende week. Dat klopte, en daardoor kon ik toen met een iPhone wat filmpjes opnemen van het optreden dat ze gaven. Nu sta ik voor de uitdagende klus om daar een mooie promotiefilm van te monteren.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Mente
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
6
Selected Categories