Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Mexico?

Toeristenvisum

Een visum aanvragen voor Mexico is niet verplicht voor een verblijf tot 180 dagen. Bij binnenkomst in Mexico krijg je na het invullen van een formulier een tourist card (FMM), verlies deze niet! Je kunt je tourist card verlengen door dit aan te vragen bij het immigratiebureau (INM). Volgens veel reizigers is het verstandiger om de grens over te reizen (of naar Belize of naar Guatemala) en dan opnieuw 180 dagen te mogen blijven. Officieel zijn een returnticket en een bewijs van genoeg financiële middelen verplicht, maar hier wordt in de praktijk bijna nooit naar gevraagd. Als er wel naar wordt gevraagd, is een uitleg over de route die je gaat reizen (op papier is het best) of een bewijs van genoeg financiën vaak genoeg. Als je van plan bent naar binnen te reizen zonder terugticket, vraag dan in elk geval even na of ze je toelaten zonder visum bij je vliegtuigmaatschappij.

Werkvisum

Als je wilt werken in Mexico moet er een permiso de internación worden aangevraagd bij hetInstituto Nacional de Migración (INM). Dit moet gedaan worden door de werkgever. Er zit geen maximale geldigheid aan het verblijf. Er zijn twee verschillende aanvragen mogelijk: voor tijdelijk verblijf zonder de intentie langer te blijven en voor tijdelijk verblijf met de bedoeling uiteindelijk inwoner te worden.

De basisbenodigdheden voor beide visa zijn:

  • Een ingevuld aanvraagformulier
  • Je paspoort
  • Pasfoto in kleur die maximaal 6 maanden oud is, met een witte achtergrond en zonder (eventuele) bril
  • Documenten dat je legaal in het land mag verblijven

Als je eenmaal naar Mexico bent verhuisd, moet je je binnen 30 dagen melden bij het Nationaal Register voor Buitenlanders.
Het consulaat van Mexico in Nederland is zeer behulpzaam. Als je dus vragen hebt kun je (in het Nederlands) bij hen terecht.

Vrijwilligersvisum

Je mag in Mexico niet-betaald werk uitvoeren op je toeristenvisum (van 90 dagen, te verlengen tot 180). Zodra je geld of een andere beloning voor je werk ontvangt, moet je een werkvergunning aanvragen.

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://www.inm.gob.mx/gobmx/word/index.php/paises-no-requieren-visa-para-mexico/

Image
Follow the author: Travel Supporter
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]