Mensenrechtenwaarnemer in Mexico

Afgelopen half jaar is er veel gebeurd! Ik had in de zomer een ontzettend gave kans om voor minimaal 3 maanden aan de slag te gaan als mensenrechtenwaarnemer voor een Mexicaanse mensenrechtenorganisatie in Chiapas, in het zuiden van Mexico. Helemaal actueel sinds de 43 verdwenen Mexicaanse studenten veel in het nieuws kwamen. Stiekem zag ik me al daar vertoeven t/m het begin van m'n master in februari en me inzetten als 'ogen van de buitenwereld' voor de veiligheid en mensenrechten van de inheemse gemeenschappen in Chiapas. Ik heb me er veel op ingelezen en naar een voorbereidingsweekend geweest. Mexico blijkt een land met twee gezichten..Maar door de media-aandacht die er is geweest voor de verdwenen studenten zal de overheid hopelijk een beetje in de gaten krijgen dat het zo niet langer kan!De kans leek zo gaaf maar helaas door verschillende tijdsplanning lukte het niet meer om de periode te gaan waarin ik kon. Heel jammer maar ik heb aangegeven dat zodra ik weer minimaal 3 maanden de tijd heb, ik er graag voor wil gaan!

Follow the author: IngeM
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]