Activiteit: biologisch diner + verhaal uit Kenia

Aangezien ik geen reacties krijg van grote organisaties om voorlichting te komen geven, heb ik het wat kleiner aangepakt: ik heb 20 vriendinnen/kennissen uitgenodigd voor een biologisch avondje bij mij thuis. In het mailtje vroeg ik ze om oude kleding mee te nemen die ik vrijdag ga afgeven bij ontwikkelingshulporganisatie (2grote zakken). Ik heb expres geen benefietavond van gemaakt aangezien ik met mijn eigen ogen heb gezien wat er met het geld gebeurt die mijn tehuis krijgt van donateurs. Een simpel voorbeeld: eigenares heeft een stuk land waar ze bonen en mais verbouwt. Daar wil ze een waterinstallatie aanleggen voor 17.000 euro. a: 17.000 euro??? Ik kan me niet voorstellen dat dit prijskaartje kan bestaan in Kenia. Niets kost daar zo veel. Een luxueus appartement huur je al gauw voor 50 euro per maand. 340 maanden lang voor dat geld. Bijna 30 jaar. Laten we maar niet gaan rekenen hoeveel tehuizen ze zou kunnen bouwen van dat geld. En b: waterzuiveringsinstallatie wordt in the middle of nowhere aangelegd en niemand heeft er baat bij. En dit is nog maar een klein deel van het verhaal over de corruptie in het tehuis, ik benoem niet hoe haar stereoinstallatie dat niemand gebruikt eruit ziet en dat ze de dingen die door vrijwilligers zijn gedoneerd, verstopt voor de kinderen. Of cadeautjes, die de kinderen krijgen van vrijwilligers, die na vertrek van vrijwilligers worden afgepakt.

Met dit verhaal probeer ik duidelijk te maken dat niet al het geld dat we doneren in goede handen terecht komt. Ik ben van mening dat je zelf iets met het geld moet doen en dat is ook de reden dat ik me voorlopig niet bezig houd met geldinzamelingsacties. Zo ken ik ook een vrouwtje die met 4000 euro naar Kenia vertrok om een school te gaan bouwen. Alles geregeld, maar terplekke bleek haar project niet te zijn zoals ze wilde: de projectleider kwam de helft van de tijd niet opdagen, de helft van de tijd had hij geen spullen mee en in de overige tijd zei hij dat ze te snel werkten. Kortom, project werd gecancelled. Helaas is dit soms ook de realiteit.. Maar nog steeds respect voor mensen die wel iets kunnen betekenen voor de bevolking!

Maargoed, de activiteit zelf: opkomst was iets minder, namelijk 16 dames. We hebben eerst gevulde paprika's gemaakt (jaja, biologisch gehakt, biologische rijst) en daarna nog gesnoept van biologische chips en fair trade chocola en afgesloten met lekkere chocomelk. Ook heb ik een verhaaltje gedaan en foto's laten zien van mijn reis. Ook heb ik de Wereldsupporter site laten zien en uitgelegd welke milleniumdoelen er zijn. Veel mensen vonden het leuk dat ik zoiets organiseerde, maar ik denk dat er slechts 2 mensen daadwerkelijk gaan overwegen om wereldsupporter te worden. Maarja, iets beter dan niets he :)

Op naar de volgende ideeen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Alina
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.