Biologische/fair trade producten

Zoals we zeggen: de wereld verbeteren begint bij jezelf. Thuis, op de bank, in de supermarkt. Met deze doelstelling heb ik de afgelopen maand allerlei biologische/fair trade producten aangeschaft om eens achter te komen hoe het is om 'biologisch' te leven. Ik moet zeggen, mijn vooroordeel over dat dit soort producten duurder zijn, is verdwenen. Fair trade producten zijn bij veel winkels vergelijkbaar van prijs (producten van Euroshopper niet meegeteld ;)). En toch kiezen veel mensen voor de gangbare producten. I have tried, en ik kan zeggen dat ik dit in sommige gevallen heel goed kan begrijpen. Een voorbeeld: jam (die niet meer naar fruit smaakt omdat er geen toegevoegde stoffen in zitten). Dit was nog niet eens de grootste teleurstelling. De grootste teleurstelling was dat het na een week in de koelkast al begon te schimmelen. Brood. Idem. Smaakt naar meel met water en is in twee dagen zo hard als een steen. Echter, niet alles smaakt gek en vergaat binnen een week. Koekjes, snoepjes, koffie, stroop, thee en noem maar op smaken niet anders. Misschien wel lekkerder omdat het ook bijdraagt aan een goed doel. Sommige producten zal ik blijven kopen. En wat is jullie mening over de producten?

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Alina
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.