17 nieuwe doelen, goed idee of toch te veel?

17 nieuwe doelen, goed idee of toch te veel?

Aangezien dit jaar de MDG's tot een einde zijn gekomen en niet alle 8 de doelen goed waren behaald is de wereld op dit moment druk bezig met de vervolg doelen: The Sustainable Development Goals (SDG's). De SDG's zullen bestaan uit 17 doelen die met van alles te maken hebben. 

 1. stop armoede
 2. geen honger
 3. een gezond leven voor iedereen (well-being)
 4. goed onderwijs voor iedereen 
 5. gelijke rechten voor meisjes en vrouwen
 6. schoon water en sanitaire voorzieningen
 7. toegang tot duurzame energie 
 8. economische groei en werkgelegenheid
 9. technologie voor duurzame energie
 10. verminderen van ongelijkheid
 11. veilig en duurzame steden
 12. duurzame producten en consumptie
 13. duurzaam gebruik van zeeën 
 14. bescherming van ecosysteem, bossen en diversiteit
 15. klimaatverandering tegengaan
 16. vrede en rechten voor iedereen 
 17. sterk mondiaal partnerschap

Zoals je kan zien zijn de doelen elk zeer belangrijk en ook heel uitgebreid. Maar kan er niet gezegd worden dat ze misschien TE zijn. Aangezien de vorige doelen (wat er maar 8 waren) niet behaald waren in 15 jaar? Ook deze doelen zullen weer 15 jaar in de sportlights blijven staan en ik ben zeer nieuwschierig als het ons samen allemaal gaat lukken. Natuurlijk hoop ik het wel. In mijn mening zijn de doelen wel hoog gegrepen aangezien duurzaamheid bijvoorbeeld soms ook best prijzig kan zijn en dat moeilijk te bereiken val in bepaalde landen. Toch denk ik dat het haalbaar is zolang de nummer die er bij bedacht zullen worden niet te hoog worden ingesteld. Doelen moeten beetje bij beetje worden bereikt. Meteen te hoog inzetten is niet goed, in die manier krijg je nooit de kans om iets volledig te behalen. 

 

Wat denken jullie? Zijn 17 doelen te veel of juist goed doordat alles besproken wordt? Of mist er misschien toch nog wat ondanks dat het er 17 zijn? 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Ik vind het juist goed dat er

Ik vind het juist goed dat er 17doelen zijn. Zij worden misschien niet behaald, maar er mee bezig zijn en je er voor inzetten is goed, toch?

Ik ben het er zeker mee eens,

Ik ben het er zeker mee eens, maar het is misschien te veel gevraagd. Het lijkt mij handiger om wat kleiner te beginnen of het wat anders te brengen. Bijvoorbeeld het ''verminderen van ongelijkheid'' is iets veel haalbaarder dan  ''iedereen gelijk maken'' of het ''verminderen van de armoede'' en het ''stoppen van armoede''. Persoonlijk denk ik dat het ''stoppen van de armoede'' onhaalbaar is. Er blijft overal wel armoede. Dus ik denk dat ze de doelen wat minder hoog moeten stellen.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of LaraGue
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
11 2