Sinds ik terug in Nederland ben

24 augustus 2014 liep ik de aankomsthal van Schiphol binnen, omringd daar een groep meiden die 2 weken daarvoor nog vreemden waren , maar nu vrienden. Met nog wat oranje zand op mn gezicht en een backpack op mijn rug vol met nieuwe herinneringen en ervaringen stapte ik mijn gewone leven weer binnen. Maar mijn reis was hier nog niet compleet afgelopen, deze nieuwe vriendschappen stopten hier niet en deze ervaringen zullen voor altijd bij mij blijven. 
Na Uganda heb ik nog vaak met deze nieuwe lieve vriendinnen afgesproken en heb ik nog veel contact met ze. 
Ook ben ik na Uganda meer na gaan denken over de wereld en normen en waarden in het leven: wat is nou 'goed' om te doen? Waarom leven wij hier in zoveel luxe? En is er een manier dat we hier in de westerse wereld weer wat blijer kunnen zijn met de kleine dingen in het leven? En hou zou ik zelf 'beter kunnen leven'? 

Sinds ik terug ben heb ik ook een keer een presentatei gegeven voor Worldmapping en veel aan mensen over mijn reis en ervaringen verteld. Verder heb ik een dag bij schaatsen voor water geholpen van Plan Nederland, koop ik iets vaker Fairtradeprodcuten (vooral Tony Chocolonely) en geef ik vaker geld uit aan goede doelen. 

Zo heb ik ook 200 euro aan Kim Vogel gegeven. In Uganda mochten we aan het einde van de eerste week een paar nachtjes bij haar logeren en hebben we onder andere op een landbouwproject geholpen, pindakaas gemaakt, en zijn we op huisbezoeken geweest. De laatste tijd heb ik met Kim mailcontact gehad en het is nu duidelijk waar het geld naartoe gaat:
- een deel gaat naar de pindakaaspotjes die aan de ouders wordt meegegeven als hun kindje uit het ziekenhuis wordt ontslagen
- een andere deel gaat naar Klysma's voor Tom: zijn darmen moeten elke week doorgespoeld worden en hiervoor zijn die klysma's (flesjes) nodig
- als er dan nog geld over is gaat dit overige deel naar het landbouwproject
Ik ben blij dat er goede dingen gaan gebeuren met mijn geld :)

Nu breekt er op school een drukke tijd aan, maar na mijn examens ben ik nog wel van plan om wat vrijwilligerswerk te doen en worldmapping te helpen. Na de zomervakantie ga ik de academische pabo doen (dit is de pabo aan de habo en pedagogische wetenschappen aan de universiteit in één). Hierna ben ik van plan om les te geven of te helpen aan een onderwijsplan in een ontwikkelingsland. Wat het leven mij verder zal brengen weet ik nog niet! 

More contributions of WorldSupporter author: Fleur van Beek
This content is used in bundle:
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.