Vakantiebeurs 2015

In mijn vorige blog vertelde ik het al, ik heb voor Travel Active (waar ik vrijwilligerswerk amabassadeur voor ben) op de vakantiebeurs in Utrecht gestaan. Dit was 17 januari en ik was ingezet samen met andere ex-vrijwilliger Paul. Die dag was een hele onderneming, om 7:00 zat ik al in de trein omdat ik uit Tilburg moet komen. Pas om 18:30 vertrok ik weer terug, in de tussentijd heb ik dus de hele tijd staan werken! Dit vond ik erg leuk, het duurde wel even voordat er veel mensen kwamen, maar uiteindelijk hebben we het erg druk gehad! De vragen die we kregen waren vooral gericht op de oriëntatie van vrijwilligerswerk. Hierbij moet je je voorstellen dat mensen 'wel eens' hebben nagedacht over vrijwilligerswerk, maar eigenlijk niet zo goed wisten hoe of wat. Onze taak was het dan om deze mensen te informeren over de verschillende opties van Travel Active. Eerst heel globaal (uitzoeken welk werelddeel deze persoon het meest trekt), daarna wat meer specifiek op de soorten vrijwilligerswerk die we daar aanbieden (in Zuid-Oost Azië zijn er bijvoorbeeld meer projecten met wilde dieren dan in Afrika) en tenslotte keken we dan samen met deze mensen naar de verschillende projecten en projectomschrijvingen.

Maar er waren ook mensen die wilden weten wat wij zelf hebben gedaan, dus dan gaven wij aan hoe wij onze tijd in Ghana (Paul zat toevallig erg dichtbij het plaatsje waar ik heb gezeten! Maar dan in een andere periode) hebben beleefd. Ook waren er veel ouders van wie de zoon of dochter binnenkort vertrok. Deze ouders wilden graag weten hoe wij onze tijd daar ervaren hebben. Omdat ik natuurlijk wel heel erg jong was toen ik naar Ghana vertrok (net 17) kon ik daar heel veel over vertellen. Ik weet ook hoe mijn ouders het ervaren hebben dus voor mijn gevoel kon ik mensen daar goed over informeren.

Kortom: het was een dag die in het teken stond van overdargen van informatie, precies waar ik me voor sterk maak als het gaat om vrijwilligerswerk! In de bijlage zal ik nog een foto toevoegen van mij achter het kraampje van Travel Active (ik hoop dat hij goede kwaliteit is! Hij is namelijk met mijn telefoon gemaakt). Binnenkort hebben we op school een markt waar iedereen zijn profielwerkstuk moet proesenteren, ik heb mijn profielwerkstuk geschreven over het nut van vrijwilligerswerk dus daar zal ik ook hopelijk weer veel mensen kunnen informeren! Snel weer een update dus.

 

Jessie

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]