Mijn plan

Hieronder zal ik mijn plan beschrijven als wereldsupporter. Omdat ik een type ben die gemakkelijker dingen doet dan ze beschrijft, heb ik al een aantal activiteiten ondernomen. Ik zal daarom een deel mijn plan met terugwerkende kracht beschrijven.

vrijwilligerswerk:
Tijdens het vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika heb ik samen met een vriendin twee weken op een basisschool gewerkt en drie weken in een centrum waar ze bijles gaven aan kinderen. Dit was een geweldige ervaring waar je niet alleen iets kunt doen voor anderen maar ook zelf veel van leert.

reizen:
Tijdens het reizen in Zuid-Afrika, verbleven we voornamelijk in hostels. Ik ben een voorstander van hostels, omdat je meer in gesprek komt met anderen en ze vaak goede principes nastreven. In de hostels waar ik geweest ben, kun je bijvoorbeeld kleren doneren die ze aan de lokale bevolking dineren.

terug in Nederland:
In de eerste week van mijn terugkomst in Nederland heb ik een blog geschreven voor het centrum waar we gewerkt hebben als vrijwilliger. Deze blog heb ik ook op de wereldsupportersite gezet. Ik kreeg een e-mail terug dat ze het een mooie blog vonden en dat ze hem willen gebruiken om nieuwe vrijwilligers te informeren over het werk wat ze daar doen.
Ik koop nu veel meer fairtrade-producten en cadeautjes bij de wereldwinkel dan voor ik mij aanmeldde voor wereldsupporter. Ik ben nu veel meer bewust van het feit dat de makers van deze producten een betere prijs krijgen. Ik zag in Zuid-Afrika van hoe weinig geld sommige mensen moeten leven. Ik wil graag deze producten kopen zodat mensen het wat beter kunnen krijgen.
Ik heb ik de maand december met vriendinnen een kledingruil gedaan. Hierbij neem je eigen kleding mee die je niet meer draagt. Anderen doen dit ook. Je kijkt dan of er tussen die kleding die een ander niet meer wil iets leuks voor jou tussen zit. Echt een aanrader voor iedereen!
Deze week en komende weken:
De komende week wil ik tips en tools invullen en een bijdrage leveren aan de schoolbank. Hiermee bereik ik de mensen die nog vrijwilligerswerk gaan doen en zich aangemeld hebben als wereldsupporter. Ze kunnen gebruik maken van mijn ervaring en hier hun voordeel uit halen.
Ik wil deze week een power point presentatie maken over mijn tijd in Zuid-Afrika. Ik ben leerkracht die op verschillende scholen invalt. Ik wil deze presentatie in de komende weken geven aan de verschillende bovenbouwgroepen waar ik les geef. Hiermee bereik ik kinderen in de leeftijd van 11-12 jaar. Deze kinderen zijn nog jong en krijgen hierdoor meer inzicht hoe het in andere landen is met betrekking tot bijvoorbeeld armoede. Wellicht gaan deze kinderen bewuster nadenken over keuzes die ze maken bij onderwerpen als mens, milieu en natuur.
Het volgende wat ik nog wil doen is voor meer bekendheid zorgen voor het vrijwilligerproject wat ik in Kaapstad gedaan heb. Ik wil hiervoor volgende week een e-mail sturen naar Activity International met informatie over het project. Het project was namelijk nog niet bekend bij de organisatie toen ik in Zuid-Afrika was. Zij kunnen dan mensen die nog vrijwilligerswerk gaan doen ook informeren over dit project.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Inge Kos
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
8
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd