Image
WorldSupporter Magazine of Inge Kos
Image
Travel & Move: 
Ik vind het heerlijk om te reizen. Wanneer ik op reis ga doe ik dit meestal met de trein. Je kunt veel zien van de wereld en het is beter voor het milieu.
Twee jaar geleden heb ik met een vriendin een interrail tour gedaan door Europa. We sliepen dan voornamelijk in hostels, omdat je dan veel meer in contact kom met andere reizigers van over de wereld. Afgelopen jaar ben in met de trein naar Boedapest gegaan om een vriendin op te zoeken. Ik heb haar leren kennen toen zij tegelijk met mij in Turkije was als internationale student. Het was erg leuk om bij haar op bezoek te gaan, omdat je dan de stad door de ogen ziet van iemand die uit dat land komt.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd ben ik graag aan het kanoeën in het natuurgebied vlakbij mijn huis. Het is prachtig om de wereld te zien, maar er is ook veel moois dichtbij huis.
Ik ga het liefste met de kano omdat je dan de dieren niet stoort in bijvoorbeeld de broedperiode. Ook vind ik het leuk om verschillende reataurants uit te proberen zoals de Bazar op de Albert Cuypmarkt. Je heb daar eten uit verschillende culturen en landen, echt een ervaring. In mijn dorp heb je een wereldwinkel waar ik graag cadeautjes koop voor familie en vrienden. Het wordt gemaakt in verschillende landen en de mensen krijgen een eerlijke prijs voor wat ze maken.
Learn & Develop: 
Onlangs ben ik afgestudeerd aan de PABO (leraar basisonderwijs). Ik kan de kennis en vaardigheden die ik daar heb opgedaan goed gebruiken bij het uitvoeren van vrijwilligerswerk in Kaapstad.
Ook heb ik tijdens deze studie een event georganiseerd waarbij we workshops aanboden en een veiling organiseerde. De opbrengst van deze dag is naar Unicef gegaan. In het derde jaar van deze studie heb ik drie maanden op een school in Turkije gewerkt. Ik wilde graag kennis maken met een andere cultuur en gewoontes. De ervaring die ik in Turkijke heb opgedaan heb ik in mijn daarop volgende stages in Nederland ingezet om meer begrip bij de kinderen te creeëren voor andere culturen en gewoontes.
Help & Change: 
Ik ga over een week samen met een vriendin naar Kaapstad in Zuid-Afrika om daar vijf weken vrijwilligerswerk te doen op een basisschool. Dit doe ik via de organisatie Activity International.
Daarbij ben ik geld aan het inzamelen voor het project waar we gaan helpen. Ik heb daarvoor een sponsorbrief gestuurd en ben bij familie en vrienden langs geweest. Met dit geld willen we daar bijvoorbeeld schoolboeken van kopen of andere benodigdheden. Verder zit ik in een invalteam bij de plaatselijke scouting. Daar help ik met het verzorgen van bijeenkomsten voor de kinderen.
Work & Initiate: 
Tijdens mijn studie heb ik als internationale student op een school gewerkt in Turkije. De school had weinig expertise in het omgaan met speciale kinderen.
Een aantal van deze kinderen heb ik in die periode persoonlijk begeleid. Het was prachtig om te zien dat een jongen die eerst niet snapte waar de lesstof over ging nu aan mij kon overbrengen dat hij het wel begreep. Om mijn studie te kunnen bekostigen heb ik ook een bijbaan gehad bij de juwelier in mijn dorp. Daar heb ik meegewerkt aan een voorlichting over de eerlijke winnning van de diamanten die we daar verkochten.
My Latest Activity
Image

Met vriendinnen heb ik een kledingruil gedaan. Dit is een leuke en duurzame avond. Je kunt je eigen kleding die je niet meer aan hebt meenemen. Je vriendinnen doen dit ook. Vervolgens kun je kijken of er iets leuks voor jou tussen zit, wat een ander niet meer zou dragen. Het was een erg geslaagde av...

het lesmateriaal en mijn tips om les te geven die ik tijdens...

het lesmateriaal en mijn tips om les te geven die ik tijdens mijn vrijwilligerswerk heb verzameld gedoneerd aan de World School Bank Bij het lesgeven in het buitenland weet je vaak niet precies hoe de situatie is en welke middelen je hebt op de plek waar je gaat werken. Het is wel fijn om een activi...

Mijn plan

Hieronder zal ik mijn plan beschrijven als wereldsupporter. Omdat ik een type ben die gemakkelijker dingen doet dan ze beschrijft, heb ik al een aantal activiteiten ondernomen. Ik zal daarom een deel mijn plan met terugwerkende kracht beschrijven. vrijwilligerswerk: Tijdens het vrijwilligerswerk in ...

Image

Met het geld van sponsoren in Nederland konden we prachtige voorleesboeken kopen voor het centrum waar we gewerkt hebben. De kinderen kunnen nu genieten van de verhalen die de vrijwilligers voorlezen.

Image

For five weeks I was in Cape Town to do volunteer work with a friend. We worked in the Shine centre for three weeks. The Shine centre is an organization that promotes literacy in English schools. The children that go to the centre learn in English as their second language. When we arrived in the beg...