Face to Face ipv via Social Media

Hi allemaal!

Bij deze mijn tweede blog.. Hij heeft lang op zich laten wachten en mijn oprechte excuses daarvoor. Maar ik zou graag willen betogen waarom ik er zo lang over gedaan heb.

Social media is (nog) niet geheel mijn ding. Ik vind het 'vermoeiend' en 'leeg' voelen om via social media mijn verhaal naar buiten te brengen. Ik denk namelijk dat we juist door die social media het persoonlijke contact met elkaar verliezen; het persoonlijke contact waar ik veel waarde aan hecht. Vandaar ook mijn karige activiteit op deze pagina.

Maar dit wil niet zeggen dat de hele 'ontwikkelingswerk ervaring' bij mij geen vruchten heeft afgeworpen; integendeel. Ik begin me de laatste tijd juist steeds meer te beseffen hoeveel indruk de reis op mij gemaakt heeft. Het is inmiddels bijna een half jaar geleden maar nog steeds komen er herinneringen naar boven en ben ik me (nog steeds) bewuster geworden van mijn eigen gedrag/consumptie, etc. Waar ik eerst dacht dat het wellicht alleen de eerst paar weken na terugkomst zou blijven hangen, is 'het' nog steeds aanwezig. En dan doel ik vooral op het gevoel van onrechtvaardigheid en het bewustzijn van het onbewuste gedrag van sommige mensen uit mijn omgeving. Niets persoonlijks naar de mensen om mij heen, maar ik merk gewoon dat er bepaalde punten zijn waar niet over wordt nagedacht. Zo worden verwarmingen flink hoog gezet, onnodige wasjes gedraaid, de allergoedkoopste kleding aangeschaft en kiloknallers aan eten gekocht. Ik zal dit niet veroordelen, want dan veroordeel ik ook gelijk hoe ik zelf een paar maanden geleden nog wel eens kon handelen. Maar ik vind het wel belangrijk om de mensen om mij heen er op te attenderen en ze eraan te helpen herinneren.

En dat doe ik ook.

In real life en face to face geef ik de mensen in mijn omgeving mee wat ik geleerd heb van mijn ervaringen in Afrika. En ook al gaat het stapje voor stapje, ik denk dat ik er uiteindelijk een héél klein steentje mee kan bijdragen. Want ik denk maar zo; ieder bewuster persoon is er weer ééntje meer. Ik wil hiervoor geen social media gebruiken omdat ik denk dat het persoonlijke contact iets is wat we moeten koesteren én waar we uiteindelijk ook veel meer verandering mee kunnen bereiken. Via social media benader je mensen naar mijn mening veel oppervlakkiger en zullen veranderingen in het bewustzijn (koopgedrag,etc) niet of nauwelijks optreden.

Social media vind ik dan ook iets zorgwekkends in onze huidige maatschappij; laten we nu asjeblieft die telefoon (etc) eens opzij leggen én echt met elkaar praten over de problemen in de wereld. Dát is naar mijn mening veel belangrijker dan het schrijven van een blog zoals dit.

Kortom, ik hoop mensen in mijn omgeving - in real life - de rest van mijn leven bewust te kunnen maken van hun gedrag. Maar natuurlijk hoop ik ook dat we samen kunnen discussieren over problemen in de wereld en over mogelijke oplossingen.

“Like all great travellers, I have seen more than I remember and remember more than I have seen.”
Benjamin Disraeli

Follow the author: evoorendonk
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: evoorendonk
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]