Image
WorldSupporter profile of evoorendonk
Image
Travel & Move: 
Ik heb tot nu toe twee reis ervaringen die erg veel indruk op mij hebben gemaakt. Allereerst ben ik met een klein groepje klasgenoten van Franse les, als eindexamenreis, naar Marokko gegaan.
Dit was een enorme ervaring. Zo hebben we verschillende scholen bezocht, Frans gecommuniceerd met andere Marokkaanse leerlingen en ons echt verdiept in hun cultuur. Ik vond dit op de eerste plaats erg leerzaam en het heeft mijn interesse voor cultuur extra aangewakkerd. Echter, er zijn toen ook momenten geweest die ik confronterend vond. Zo zijn we namelijk bij een plattelandsschool geweest waar hele arme kinderen naar school gingen. Dit was voor mij de eerste aanraking met flínke armoede en bracht mij het overduidelijke besef van het voorrecht geboren te zijn op de plek waar ik geboren ben.. Mijn tweede ervaring was mijn reis van Argentinië, door Bolivia, naar Peru. Ik ben hierbij geconfronteerd met armoede, creativiteit een flinke portie cultuur en natuur. Ik heb hiervan geleerd te genieten van het moment en de kleine dingen. Zo besefte ik me heel erg de belachelijkheid van mijn kledingkast vol kleren terwijl je eigenlijk makkelijk met twee setjes rond kunt komen. Deze ervaringen samen hebben ertoe geleid dat ik vrijwilligerswerk in Tanzania ga doen, waarvan ik hoop dat het ook weer een hele bijzondere en succesvolle ervaring gaat worden!
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd hou ik van multicultureel eten en het kijken van films over grote historische culturele figuren (bijvoorbeeld Mandela). Ik lees daar ook graag boeken over.
Verder ben ik al van jongs af aan gek op Jazz waarbij vaak ook verschillende culturen tot uiting komen. Ik kan tevens heel erg genieten van gospel en inheemse muziekstijlen. Kortom, ik geniet ervan om me in culturen te begeven waarin muziek en zang zo’n belangrijke plaats innemen.
Learn & Develop: 
Al op de basisschool was ik bezig met interesse in verschillende culturen en heb ik bijvoorbeeld een werkstuk geschreven over Afrika.
Ook op de middelbare school ben ik bezig gebleven met deze interesse door mijn keuze voor het extra keuzevak Maatschappijwetenschappen. Voor dit vak heb ik met twee vriendinnen een heel groot eindproduct geschreven over millenniumdoelen en ontwikkelingswerk. Verder heb ik tijdens mijn studie psychologie, als extra vak tijdens mijn bachelor, het vak Cross-Culturele psychologie gevolgd. Ook ben ik recentelijk 1,5 maand gaan reizen door Zuid-Amerika waarbij ik veel met de lokale bevolking ben geweest en verschillende culturele tradities heb leren kennen. Tevens ga ik vanaf eind februari naar Tanzania voor vrijwilligerswerk in combinatie met het doen van onderzoek vanuit de universiteit. Tot slot ben ik erg gemotiveerd om meerdere talen te leren spreken. Zo ben ik als extra taal (naast Frans op de middelbare school) Spaans gaan leren in een cursus die ik nog wil vervolgen naar hogere niveaus. Ik denk namelijk dat het erg belangrijk kan zijn veel verschillende talen te spreken omdat dit de communicatie met de rest van de wereld vergoot. Dit lijkt mij de basis voor het oplossen van problemen; de mogelijkheid met elkaar te kunnen communiceren!
Help & Change: 
Op de basisschool ben ik een aantal jaar druk geweest met projecten waarbij wij schoenendozen vulden voor ontwikkelingslanden.
Ook liep ik toen vaak met een vriendinnetje langs de deuren om donateurs te werven voor het wereldnatuurfonds. Op de middelbare school deden we mee aan het Dance 4 Life project tegen aids. Hiervoor heb ik met klasgenoten met behulp van verschillende kleine klusjes geld opgehaald. Tevens hebben we gewerkt aan een dansvoorstelling voor Dance 4 Life. Tot slot merk ik dat ik, nu ik een aantal jaar op mezelf woon, tijdens het doen van boodschappen me steeds bewuster wordt van biologische en fairtrade producten (waaronder de verschillende logo’s).
Work & Initiate: 
Ik werk bij de Onderwijsbalie Psychologie. Binnen mijn functie ben ik ook bezig met fraude bestrijding bij scripties.
Het is maar al te duidelijk dat ethiek, eerlijkheid en fairtrade in de wereld zeer belangrijke facetten zijn. Ik vind het fijn dat ik binnen de wetenschap kan zorgen voor een klein beetje meer eerlijkheid, want ook daar is het van belang. Tevens help ik tijdens mijn werk allerlei studenten met een verscheidenheid aan problemen. Dit is uiteraard niet op wereldschaal. Ik hoop dan ook in de toekomst mijn wereldbijdrage tijdens mijn werk nog aanzienlijk te vergroten.
My Latest Activity
Face to Face ipv via Social Media

Hi allemaal! Bij deze mijn tweede blog.. Hij heeft lang op zich laten wachten en mijn oprechte excuses daarvoor. Maar ik zou graag willen betogen waarom ik er zo lang over gedaan heb. Social media is (nog) niet geheel mijn ding. Ik vind het 'vermoeiend' en 'leeg' voelen om via social media mijn verh...

This is red, this is blue

Education Category: Language, Games Ages: With this song you can practice the english colorwords with the kids in the classroom! (especially in countries in Africa; like Tanzania, where they love to sing!). " This is red, this is blue, this is green and yellow (2x).Black, and brown and yellow,Black...

What's missing?

Education Category: Language, Games Ages: First you teach the children in the classroom the English words for a couple of attributes (like; plate, spoon, knife, fork, cup, etc..). You take those attributes to class and don't forget to bring a blanket! The game works like this: first show al the att...

Image

Een dutchday dag georganiseerd voor de meiden in het weekend!