Interview leeftijdsgenootje: waar onderhandelen al niet goed voor is….

Waar onderhandelen al niet goed voor is….

Een prachtige zonnige dag en de zoveelste verkoper die ons een armband rijker probeerde maken. Toch is déze poging tot verkoop nog lang in mijn hoofd blijven nagalmen. Tijdens de onderhandelingen over de prijs klikte het meteen. We moesten vreselijk om elkaar lachen, gewoon omdat we beiden koppig onze standpunten verdedigden. Terwijl onze beide vriendinnen elkaar al enkele malen zuchtend hadden aangekeken, gingen wij maar door. Ach, en als we dat toch zo lekker aan de praat zijn, waarom geen interview? Van onderhandelingen over de prijs tot een interview met deze prachtige vrouw: Imee.

Hoe oud ben je?

25 jaar (wauw, we waren beiden verbaasd: we zijn even oud!)

Woon je hier alleen of heb je een vriend?

Ik ben op mijn twintigste al getrouwd met mijn man en we hebben samen 3 kinderen, waarvan de jongste een paar maanden. Ik geef massages en verkoop armbanden om mijn gezin te onderhouden, samen met mijn man. Wat doe jij voor werk? Je bent zeker secretaresse of zo iets?

Ik vertelde dat ik nog aan het studeren was en daarnaast huizen schoonmaakte voor oude mensen. Dát kon ze niet geloven. Hoe kan het dat iemand die zo mooi is, huizen schoonmaakt?

Heb jij ooit gestudeerd?

Nee

Vind je dat jammer en zou je dat ooit nog willen doen?

Ja, ik wil heel graag nog een keer in Amerika of in Europa willen studeren!

Zou je dan je man en kinderen meenemen?

Nee, die zou ik hier achterlaten voor een paar jaar. Ik wil dan in het buitenland geld verdienen en dat opsturen naar mijn gezin en mijn familie om ze te onderhouden. (Ongelofelijk toch?!)

Komt het voor dat jij en je man te weinig geld hebben verdiend om genoeg eten te kopen?

Ja. (Wat doe je dan?) Het ligt er aan. Soms lenen we wat geld van onze ouders, maar die hebben zelf ook niet zoveel. Ook kunnen we in de lokalen winkel eten kopen op krediet. Dan zet de winkeleigenaar de kosten op de rekening en mogen we hem later afbetalen. Alleen is het zo dat als we dat al vaker hebben gedaan en nog niet hebben terug betaald, de winkeleigenaar ons geen krediet meer wil geven. Dan probeer ik altijd om hem om te praten, soms helpt het en soms niet. Ook gaan we als er geen eten is de bergen in om vruchten te plukken, die groeien er genoeg.

Nog een laatste vraag: ik zie veel blanke oude mannen met mooie jonge Filippino meisjes rondlopen, vinden jullie dat als Filippino’s geen probleem of niet raar?

Ja, dat zou ik nooit doen. Het zorgt er wel voor dat de familie van het Filippino meisje geld heeft. Het  jonge meisje hoopt vaak dat hij haar mee zal nemen naar Amerika en daar is alles mogelijk. (Ik vertelde haar dat het in landen als Amerika helemaal niet zo normaal is dat een oude man zo’n jong meisje heeft. Dat de mensen daar het maar raar zullen vinden en het waarschijnlijk moeilijk kunnen accepteren.) Imee vertelde dat haar vriendin nu 30 is en dat haar man ook met een jonger meisje er vandoor is gegaan. Dat gebeurd heel veel. Vaak pas als mannen een jaar of 40 zijn, maar soms ook eerder al. Het systeem wordt volgens haar in stand gehouden, omdat jonge meisjes ook met deze oude mannen wat willen.

 

Het interview is over.  Een deal is gesloten, zowel massage als armband worden gekocht. Of we nog even meelopen naar haar familie.. natuurlijk! Of ik nog even een foto mag maken van ons.. natuurlijk! Een pracht ontmoeting met een pracht vrouw, wat een bijzonder interview oplevert.

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Rinneke van den Dool
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]