Verwachtingen van een vrijwilliger

Vaak als je naar het buitenland gaat om vrijwilligerswerk te doen heb je zelf veel verwachtingen. Hoe het zal gaan, hoe mensen zullen reageren, wat je kunt gaan doen. Als je eenmaal in het land bent zal dit vaak tegenvallen. In veel landen zijn dingen nou eenmaal niet zo goed georganiseerd, blijken mensen zelf andere dingen van jou te verwachten dan wat jij had voorbereid of blijken mensen niet eens op de hoogte te zijn van jouw komst.

Sta hier goed bij stil voordat je gaat!! Het is het beste als je zelf niet zoveel verwachtingen hebt, maar gewoon 'blanco' ergens heen gaat en daar wel ziet wat de mensen eigenlijk écht nodig hebben en wat je bij kunt dragen. Zo valt het voor jezelf nooit tegen. Bedenk daarnaast ook dat de mentaliteit én het tempo in ontwikkelingslanden vaak heel anders is dan hier. Wij zijn gewend om hard te werken en veel te doen op één dag, daardoor kun je als vrijwilliger in een ontwikkelingsland soms het gevoel hebben dat je niet zoveel hebt gedaan of niet zo efficient/productief bezig bent. Echter, in de ogen van de mensen daar doe je hartstikke veel, en werk je je kapot. Denk dus nooit dat je niet genoeg hebt gedaan, dat is een Westerse gedachten waar de mensen daar het totaal niet mee eens zullen zijn.

Verwacht niet teveel, doe wat je moet en kunt doen! Je wordt ontzettend gewaardeerd!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of florienwillems
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1 1
Selected Categories
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.