WorldSupporter Magazine of florienwillems

Supporter

My latest activities - My WorldSupporter CV - Notifications of new content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Zoals al geschreven bij 'vrije tijd' houd ik ontzettend van reizen.
Tijdens mijn reizen probeer ik zoveel mogelijk 'eerlijk' te reizen, en rekening te houden met de lokale cultuur en natuur.
Experience & Leisure: 
Ik houd ontzettend van reizen, op deze manier zie ik veel van de wereld en krijg ik een beter beeld van alles wat er gaande is in andere (onderontwikkelde) landen.
Door met locals te praten kom ik erachter hoe zij tegen bepaalde onderwerpen (werkeloosheid, ontwikkelingshulp, anticonceptie) aankijken. Onze 'Westerse blik' past echt niet altijd goed in hun cultuur, wat volgens mij de reden is dat veel ontwikkelingsprojecten niet goed werken.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn studie, Sociale Geografie & Planologie, heb ik ontzettend veel met ontwikkelings(geografie)zaken te maken gehad.
Ook de minor Conflict Studies staat in het teken van onderontwikkelde landen, die alle hulp kunnen gebruiken om hun problemen opgelost te krijgen.
Help & Change: 
Na de middelbare school (2006-2007) ben ik een half jaar vrijwilligerswerk gaan doen in Nairobi, Kenia. In een sloppenwijk heb ik daar onder andere Engelse les gegeven aan kinderen op een schooltje.
Dit half jaar zal ik nooit meer vergeten, evenals de mensen die ik daar ontmoet heb. Wat een bijzondere en speciale ervaring om een half jaar in zo'n andere cultuur te mogen leven. Dit jaar heb ik in februari drie weken vrijwilligerswerk gedaan in Manila, Filipijnen. Ook in de sloppenwijk, ook Engelse les maar deze keer aan volwassenen. Moeders, die het belangrijk vinden om Engels te kunnen zodat ze het aan hun kinderen kunnen leren. Wederom een geweldige ervaring, totaal anders dan de eerste keer maar niet minder speciaal. Vanaf volgende week ga ik stage lopen bij Humana, een ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie die in zuidelijk Afrika diverse projecten heeft op het gebied van onder andere onderwijs. Ik ben erg benieuwd wat deze stage mij gaat brengen!
Work & Initiate: 
Bij mijn werk als docent examentraining kom ik veel in contact met jongeren op middelbare scholen. Zij hebben vaak weer een totaal andere (frisse) blik op bepaalde problemen in de wereld.
Leuk om hierover te discussieren met hen!

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer Jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Supporters of Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters
My Content