Millenniumdoel gehaald!

Het Millenniumdoel voor het halveren van het aantal mensen dat wereldwijd geen toegang heeft tot schoon drinkwater is bereikt. Ruim voor de deadline, want 'pas' in 2015 moeten alle Millenniumdoelen zijn gehaald. UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) melden dit in het rapport 'Progress on Drinking Water and Sanitation 2012', dat vandaag verschijnt. 'Dit is een mijlpaal voor de hele wereldbevolking. Een van de eerste Millenniumdoelen is bereikt,' zegt Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. 'Dat het is gelukt om meer mensen toegang te geven tot schoon water is een enorme bevestiging voor diegenen die de Millenniumdoelen niet zien als irreëel, maar als vitale instrumenten om de levens van de allerarmsten te verbeteren.' Het rapport meldt dat eind 2010 89 procent van de wereldbevolking (ruim 6 miljard mensen) gebruik maakte van verbeterde drinkwatervoorzieningen. Dat is 1 procent meer dan de 88 procent die in 2000 voor het Millenniumdoel was vastgesteld. UNICEF en de WHO schatten dan in 2015 dit percentage zal zijn toegenomen tot 92 procent. 'Vooral voor kinderen is dit goed nieuws,' zegt Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal. 'Elke dag overlijden meer dan 3.000 kinderen aan de gevolgen van diarreeziekten. Dat dit doel is bereikt, zal op termijn een daling in de kindersterfte opleveren.'

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Het Millenniumdoel voor het

Het Millenniumdoel voor het halveren van het aantal mensen dat wereldwijd geen toegang heeft tot schoon drinkwater is toch onderdeel van doel 7? Doel 6 heeft volgens mij bestrekking op het bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes..

dat klopt!

je hebt helemaal gelijk, het gaat om MDG 7

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Judith van Gemert
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
7 2
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.