Image
WorldSupporter profile of MaaikeKoopman
Image
Travel & Move: 
Reizen zou ik graag veel meer doen dan wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik ben tot nu toe drie keer in Afrika geweest; een keer in Egypte, 1x Tunesie en een keer in Kenia.
Verder ben ik in Israël en Jordanië geweest en heb ik in Europa veel landen/ steden bezocht.
Experience & Leisure: 
Lezen, filmpjes kijken en theedrinken met vriendinnen zijn voor mij de beste manieren om te ontspannen. Ik lees graag. Voornamelijk boeken over conflicten en veel over het midden oosten en Afrika.
Learn & Develop: 
Ik ben nu bezig aan mijn Master Neuropsychologie aan de universiteit Utrecht. Ook mijn bachelor psychologie heb ik aan deze universiteit afgrond.
Mijn scholing tot nu toe heb ik dus in Nederland gedaan. Graag zou ik nog een jaar in het buitenland willen studeren. Het liefste in Zuid-Afrika.
Help & Change: 
Ik heb in de zomer van 2011 twee maanden in Cairo (Egypte) gewoond en daar les gegeven in een jongensweeshuis.
Een hele bijzondere ervaring en een aparte manier om een kijkje te nemen in de Arabische wereld. Daarnaast kom ik net terug uit Kenia waar ik ook in een weeshuis vrijwilligerswerk heb gedaan. Ik ben nu al aan het sparen om in februari volgend jaar, nadat ik mijn Master heb afgerond, voor een langere tijd terug te gaan. Verder ben ik druk met verschillende activiteiten in Nederland rondom Kenia.
Work & Initiate: 
Sinds 2008 werk ik met veel plezier in het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.
Na mijn afstuderen zou ik ook graag aan de slag gaan in een ziekenhuis, in Nederland maar het liefste in een ontwikkelingsland.
My Latest Activity
Image

Van 9 t/m 13 januari is in de jaarbeurs in Utrecht weer de vakantiebeurs met dit jaar ook veel aandacht voor het reizen naar ontwikkelingslanden en het doen van vrijwilligerswerk. Zeker een bezoekje waard dus! Ik sta zelf de vrijdag de 11e namens stichting Wanawa op de beurs. We verkopen dan weer le...

Image

Altijd handig zo rond kerst en sinterklaas; en tip voor een geweldig mooi boek. Abela, het meisje dat leeuwen zag. Abela, uit Tanzania, verliest kort na elkaar zowel haar vader, moeder als babyzusje aan AIDS. Haar oom heeft plannen en overtuigt haar grootmoeder dat ze een beter leven zal hebben in E...