Post uit Malawi

Een tijdje geleden kreeg ik post uit Malawi. Ik natuurlijk super blij omdat ik hier al een tijdje op zat te wachten en bang was dat er iets mis was gegaan met mijn pakketje. Gelukkig was dat niet zo en was het alleen een beetje beschadigd.

In het pakketje zaten twee armbandjes gemaakt door Wayne, een jongen uit Malawi. Ik had op facebook een foto gezien van zijn zelfgemaakte armbandjes en ik kwam erachter dat hij deze ook verkoopt. Meteen heb ik er twee bij hem 'besteld' en twee weken later zaten ze in mijn brievenbus.

Natuurlijk heb ik hem geld overgemaakt, wat nog een heel gedoe was omdat rekeningnummers daar heel anders zijn en ik allerlei dingen moest regelen waar ik niet zoveel van begreep. Dus elke keer ging het weer mis. Uiteindelijk heb ik hulp gekregen van iemand hier in Nederland en is het geld als het goed is bij Wayne aangekomen.

Er zat ook nog een leuk briefje bij de armbandjes met daarop:
'Hi Rianne,
I would like to thank you for bought my bracelets. Thanks for encouriging me to keep doing these, have a life there and wishing you all the best. Have a good christmas.'

Ik vond het erg leuk om op zo'n makkelijke manier bij te dragen aan zijn toekomst. Want voor mij is het niks en is het de normaalste zaak om even tien euro over te maken, maar voor hem is dat nogal een bedrag.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Riannedebruin
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.