Image
WorldSupporter profile of Riannedebruin
Image
Travel & Move: 
Ik heb in de 2e klas een uitwisseling gehad naar Duitsland en in de vierde kwamen er Engelsen, Fransen en Zweden naar onze school voor een uitwisseling.
In de vijfde (dit jaar) komen er leerlingen uit Turkije, India, Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk naar onze school en ook hier zal ik weer meedoen met alle projecten. Het is niet echt dat we deze mensen helpen (al hoewel ze natuurlijk wel bij jou slapen en eten etc.) maar je communiceert zo wel met buitenlanders. Die toch (ook al wonen ze in vergelijking met Malawi heel dicht bij) heel anders kunnen zijn en andere interesses en voorkeuren hebben. Ik ben in Malawi geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. We hebben daar een vloer gemaakt, een dak gemaakt, afvalgaten gegraven, spelletjesdagen georganiseerd voor de kinderen, schoongemaakt, een akker water gegeven, etc. We hebben een les bijgewoond en verder zijn we gewoon heel veel in contact gekomen met de lokale bevolkingen. Het was een fantastische ervaring en ik wil heel graag nog een keertje terug. Tijdens de studie Geneeskunde, kan je onder andere ook minors lopen in Malawi, dus waarschijnlijk ga ik dit doen! Wat het meest indruk op mij maakte is dat de mensen in Malawi heel gelukkig zijn, ook al hebben ze bijna niks. Dit liet me inzien dat het leven niet gaat om materialistische zaken en dat we van het leven moeten genieten. Toch kon je wel merken dat sommige mensen het zwaar hadden en daardoor waardeer ik weer extra erg wat ik heb. Ik raad IEDEREEN aan om ooit ook eens naar een ontwikkelingsland te gaan, want echt, het is een van de mooiste ervaringen in je leven. Verder ga ik waarschijnlijk in april 2014 naar Thailand om daar vrijwilligerswerk te doen. Dit is nog niet geboekt maar ik ben er wel druk mee bezig.
Experience & Leisure: 
Voor mijn reis: Ik ben in mijn vrije tijd veel bezig geweest met allerlei geld-inzamel acties te verzinnen voor mijn reis en heb allerlei dingen geregeld voor mijn reis.
Daarnaast korfbal ik en ga ik graag shoppen. Ik heb de afgelopen tijd ook veel op internet gezocht naar dingen over vrijwilligerswerk in het buitenland en ben overal en nergens langs geweest voor mijn reis (paspoort aanvragen, vaccinaties halen, sponsors zoeken, media aandacht zoeken etc.) Na mijn reis: In mijn vrije tijd ben ik bezig met geld inzamelen voor de projecten in Malawi. Ik help op school als plu-leerling. Ik probeer te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mijn verhalen van mijn reis in Malawi te horen krijgen en probeer iedereen te overtuigen om zuiniger te zijn en niet zo te zeuren om alles. De leukste ervaring die ik heb gehad, waarbij ik ook nog eens bijdroeg aan een betere wereld, was de Colorrun. Die heb ik vorig jaar gelopen, en dat was echt heel leuk. Met je deelname sponsorde je de stichting Because I'm a Girl.
Learn & Develop: 
Op de school waar ik nu zit is er elk jaar een goed doel waarvoor met verschillende dingen zo veel mogelijk geld wordt ingezameld.
Zo hebben we bijvoorbeeld rond kerst een 'lichtjesavond' waarop ik samen met Kili Veerman snoep heb verkocht afgelopen jaar en het geld wat we daarmee hebben gehaald ging dan naar Birma. Verder moesten we in de eerste en tweede klas mee doen aan een sponsorloop (ook voor het goede doel van dat jaar) en de jaren daarna waren er speciale 'goede doelendagen' waarop je allerlei workshops kon volgen. De opbrengst daarvan gaat ook weer naar Birma. In totaal is er meer dan 15600 euro opgehaald voor het project in Birma. Toen ik terugkwam uit Malawi waren heel veel leraren en mede leerlingen nieuwsgierig naar mijn verhalen en ik heb daarom meerdere keren in de schoolkrant gestaan. Ook heb ik in de informatiebrief van Worldmapping gestaan die op school werd uitgedeeld en heb ik op de borden in school gestaan om leerlingen enthousiast te maken voor een reis met worldmapping. Ik ben op school 'plu-leerling'. Dit houdt in dat ik samen met een leraar en nog een plu-leerling een eerste klas begeleid. Ik was er op de wendagen en heb toen gezorgd dat ze overal kwamen, heb het eten en drinken uitgedeeld, ik heb de slaapzalen samen met hen ingericht, ik heb ze gewoon allerlei adviezen gegeven over school en hoe ze bepaalde dingen het beste kunnen doen. Dat was allemaal op de wendagen, maar ook de rest van het jaar zal ik hun blijven begeleiden. Als ze iets niet snappen help ik ze, als ze vragen hebben beantwoord ik ze, als het even niet goed met ze gaat ga ik met ze praten en zo verder. Ik doe dit allemaal vrijwillig, omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om te doen! Ik geef ook bijles aan leerlingen op school. Ik doe dit in mijn tussenuren en aangezien ik dan toch op school zit kan ik net zo goed andere leerlingen helpen die het allemaal niet zo makkelijk vinden als ik. Toen ik terug kwam uit Malawi ontdekte ik dat ik steeds meer geïnteresseerd raakte in de medische wereld. Dankzij deze reis weet ik nu ook dat ik geneeskunde wil gaan studeren!!
Help & Change: 
Op de basisschool heb ik vroeger vaak meegedaan aan sponsorlopen. Mijn school had elk jaar een goed doel waarvoor we geld inzamelden.
Deze goede doelen varieerden van het zeehonden opvangcentrum, tot de cliniclowns of projecten in ontwikkelingslanden, in ieder geval was het geld altijd bedoeld om anderen te helpen. Ik deed hier altijd enthousiast en fanatiek aan mee en rende zo veel mogelijk rondjes. Daarnaast ging ik vroeger toen ik klein was altijd met zelfgemaakte bloemstukjes of armbandjes en kettingen langs de deuren om deze te verkopen voor het goede doel. Dit geld gaf ik dan altijd aan mijn ouders en die stortten het dan bij Unicef of War Child. Verder koop ik weleens fairtrade producten en probeer ik de heel goed te letten op dat ik minder water verspil, ik weet dat dit voor de mensen in ontwikkelingslanden niks uitmaakt en dat zij er niks van merken, maar toch kan ik op deze manier tenminste zeggen dat ik niet meehelp aan het verspillen van al het drinkwater op aarde. Voor mijn reis naar Malawi heb ik samen met Kili verschillende acties georganiseerd. Zo hebben we een eigen sportdag georganiseerd, waarop mensen konden sporten voor het goede doel (opbrengst €345). Ook hebben we bij mijn korfbalvereniging een loterij gehouden en lekkere dingen verkocht (opbrengst €185) & hebben we nog ergens anders een loterijtje gehouden en lekkers verkocht (opbrengst €91). En daarnaast hebben we heel veel cartridges en oude telefoontjes ingezameld & natuurlijk sponsorbrieven naar onze familie en vrienden gestuurd. Ik heb mijn haar gedoneerd zodat er een pruik van kon worden gemaakt. Ik geef vaak geld aan goede doelen. Zo heb ik in de afgelopen maanden geld gegeven aan o.a. CliniClowns, Kika, Serious Request, CareClowns, BeMore, Unicef en daarnaast heb ik nog een aantal mensen gesteund die ook naar een ontwikkelingsland gingen of gaan.
Work & Initiate: 
Op 5 december 2011 heb ik mij opgegeven als vrijwilliger bij Worldmapping.
Na de informatie avond van Worldmapping op onze school heb ik meteen besloten om me samen met Kili op te geven voor de reis naar Malawi. Ik heb er sinds dien heel veel zin in gehad en er bijna mijn werk van gemaakt allerlei acties te organiseren! Verder paste ik op, op drie meisjes in mijn straat en al het geld dat ik daarmee verdiende ging ook naar mijn reis naar Malawi (van 21 juli tot 7 augustus). Voor mijn reis had ik nog geen idee wat ik later wilde gaan doen, maar dankzij mijn vrijwilligerswerk in Malawi heb ik ontdekt dat ik heel graag mensen wil helpen en in het afgelopen jaar ben ik er achter gekomen dat de medische wereld mij heel erg interesseert. Het lijkt mij fantastisch om in Nederland of in Engeland geneeskunde te gaan studeren en vervolgens eerst een tijdje hier in Europa aan de slag te gaan. Maar mijn doel is om daarna voor een jaar, of misschien wel een paar jaar, met een organisatie als VSO of artsen zonder grenzen naar een ontwikkelingsland in Afrika te gaan en daar aan de slag te gaan. Dan zie ik daarna wel wat ik ga doen, of ik weer hier in de Westerse wereld aan de slag wil of dat ik voorgoed daar wil blijven.
My Latest Activity
Een jaar geleden...

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden sinds ik naar Malawi vertrok. Ik hoopte dat deze reis een positieve invloed zou gaan hebben op mijn leven en mij zou helpen om bepaalde keuzes te maken. Én of deze reis een positieve invloed heeft gehad op mij. Sinds ik terug ben uit Malawi let i...

Image

Een paar weken geleden heb ik 20 centimeter van mijn haar af laten knippen om het te doneren. Ik had heel erg lang haar en aangezien ik toch wel eens wat anders wilde met mijn haar en ik heel graag ooit in mijn leven mijn haar wilde doneren vond ik dat een uitstekend moment om dit te doen. De kapper...

Image

Interview met Kili Veerman en mij in een tijdschrift over maatschappelijke stages in Zoetermeer. Dit tijdschrift is uitgedeeld aan alle 3e en 4e klassers in Zoetermeer die dit jaar een maatschappelijke stage hebben gedaan of volgend jaar moeten doen.