Zuid Afrika week 8

 Zuid – Afrika Week 8.

Hallo lieve mensen,

Het is alweer de laatste week die is aangebroken voor ons helaas. Ik denk dat het voor de ouders heel fijn is dat we weer terug komen, alleen vinden wij het alleen maar jammer. Maar goed daar hebben we het nu nog niet over. Eerst is deze week weer is vertellen, want wat hebben we toch weer veel gedaan. Het lijkt meer op een extreme vacation dan op een rust vakantie. Ach, ja je hebt het niet voor het kiezen. Ik hoop dat het weer genoeg is om te lezen en geniet ervan.

Maandag: Zo na een dag als gister te hebben uitgerust en niks te hebben gedaan is het vandaag een super mooie zonnige dag om weer iets actiefs te gaan doen. Het weer is beter dan voorspeld, want ze hadden eerst regen in de ochtend voorspeld en zon in de middag. Maar geluk als wij hebben scheen de zon in de ochtend al. Vandaag hebben we een Hike gedaan langs de prachtige oceaan van Mosselbay. Voordat we überhaupt aan de hike begonnen gaf een local ons de tip dat er walvissen aan het zwemmen waren. Dus wij gelijk kijken. En ja hoor, daar zwommen de walvissen en nog dichtbij ook. We zagen de vinnen op en neer gaan en de staart zagen we op en neer gaan en de local vertelde dat ze aan het spelen waren. Zo leuk om te zien. Dat geluk hebben wij weer. Nadat we even hebben genoten van de walvissen zijn we aan de hike begonnen. Rond een uurtje of 10 van start te zijn gegaan moesten we eerst een klim omhoog naar de vuurtoren toe. Eenmaal bij de vuurtoren was het een mooi pad langs rotsen en bergen en met een prachtig uitzicht over zee. Onderweg zijn we even gestopt bij een prachtige baai om daar even een appeltje te eten en weer op te laden voor de verdere tocht. Toen zijn we verder gegaan naar een prachtig uitzicht waarbij het pad wat moeilijker te lopen was. Maar goed, wij hadden onze wandelschoenen aan dus konden we het makkelijk aan. Toen we terug gingen en weer bij de baai waren waar we gestopt waren voor een appeltje schreeuwde Celina opeens. DOLFIJNEN!!!!. Ik gelijk stoppen natuurlijk en ja hoor daar zwommen 4 mooie dolfijnen in de baai. Wat een geluk hebben wij toch vandaag. Prachtig om te zien hoe de dolfijnen mee zwommen met de golven en hoe ze met de golven mee sprongen. Echt heel gaaf. We zijn er even voor gaan zitten en hebben genoten hoe de dolfijnen daar zo vrij konden zijn om te spelen en vrij rond te zwemmen. Toen we ze niet meer konden vinden zijn we verder gegaan en hebben een heerlijke lunch gehad bij zee. Toen we nog niet eens zaten op de plek zagen we de walvissen weer en nu kwamen ze echt hoog uit het water. Ze sprongen en vielen keihard neer op het water dat je echt een super effect had. Onze dag kan niet meer stuk. Als toetje een ijsje want het was heerlijk weer om daar van te genieten. In de avond hebben zelf pasta gekookt en zijn we met meerdere mensen vanuit het hostel staan kletsen en hebben een potje kaarten gespeeld. Super gezellige afsluiting.

Dinsdag: vandaag stond op de planning sandboarding. Dus weer vroeg in de veren om klaar te staan om half 9 om mee te gaan met onze leuke instructeur Leon die ons kwam ophalen. Er waren nog 3 andere mensen die mee gingen en nadat we hun hadden opgehaald was het nog 20 min. Rijden naar privé land om daar naar de duinen te gaan voor het sandboarding. Eenmaal op ze Afrikaans naar de duinen gebracht te zijn moesten we de boards pakken en kregen we een korte uitleg hoe het in ze werk ging. De belangrijkste regel was: Heb plezier en geniet! Nou en dat hebben we gedaan. Voordat we echt op de boards stonden moest er eerst nog een fotoshoot gedaan worden. Dus we werden met ze alle in een bepaalde positie gebracht en werden er met de 4 camera’s foto’s gemaakt. Super leuk. Na de fotoshoot mochten we de klim maken op de duin en klein te beginnen. Ik mocht als eerst en wat was het vet om te doen. Leon zei dat ik het gevoel goed had te pakken en dat ik gelijk een stukje hoger mocht. Super cool natuurlijk, dus nadat iedereen geweest was, mocht iedereen stukje hoger en gingen we weer. Celina en ik zijn geen 1 keer gevallen en hadden de smaak goed te pakken. Nadat we een paar keer sandboarding hadden gedaan was het de taak om naar de Dragon Dune te gaan om daar met de belly boards vanaf te glijden. En jawel op de buik. En wat ging het haaaard!!! OMG, maar gaaf en stoer dat het was. We zijn er 2 keer vanaf geweest, want eenmaal beneden was het een hele klim om weer omhoog te gaan. Geen wonder dat het de Dragon Dune heet. Na de belly boards en de sandboarding gingen we terug naar het hostel toe en moesten we nog ongeveer 3 uurtje wachten totdat de bazbus er weer was. Want vandaag gaan we door naar Swellendam. Na een korte douche om al het zand eraf te spoelen en boodschappen gedaan te hebben, hebben we nog even gechilld bij het hostel en zijn we rond 4 uur opgehaald door de bazbus.
Rond half 7 kwamen we aan bij Swellendam Backpackers en gingen we na het inchecken uit eten en hebben als voorgerecht een heerlijke carpaccio genomen van struisvogel, zwijn, en springbok. Echt een Afrikaans gerecht. Heerlijk dat het was. En als hoofdgerecht had ik een half rib. En nou het was een half rib. My god, zo’n groot stuk vlees heb ik nog nooit gezien. Maar natuurlijk super lekker. Al het eten hier in Zuid – Afrika is lekker. Dus genieten doe je wel. Na het eten waren we zo moe dat we naar het hostel weer terug zijn gelopen om lekker te douchen en te gaan slapen. Lekker slaap!!!!

Woensdag: Ja, vandaag moeten Celina en ik er toch aan geloven. Het horse riding staat op de planning. We hadden zoiets van overal waar we zijn gestopt stond al activiteit horse riding. Dus we hadden zoiets hier is het super om dat te doen, met uitzicht over de bergen en de baas van het hostel was zelf degene die de horse riding deed. Dus om kwart over 8 gingen we ja weer op ze Afrikaans in de achterbak zittend met de hond erbij op naar de manege. Eenmaal daar aangekomen moesten we de cap op en wachten totdat de paarden waren opgezadeld en de andere 2 mensen waren gearriveerd. Nou, wat een grote paarden zijn dat zeg. Celina kreeg de kleinste (maar wel de eigenwijze van het stel) en ik kreeg de hengst, de grootste en met de naam savannah. Dus toepasselijk was het wel weer. HUP, het zadel in wat nog best een kunst is en zie dat paard maar in bedwang te houden. Wat hebben Celina en ik gelachen zeg my god. Toen iedereen in het zadel zat en de baas van het hostel ging rijden, wou mijn paard gelijk naar voren om de baas te volgen. Dus lekker baasje de voorste wou die zijn. Maar goed, een ander paard was voor dus ik was de 2de in lijn en vond het totaal niet erg. We hebben ongeveer 2 uur gereden over een prachtig stuk landschap heen met uitzicht over de bergen, het plaatsje Swellendam en wat is het toch leuk om op die paarden te zitten. Je voelt je een stuk vrijer als je op zo’n paard zit en je gaat echt met de beweging van het paard mee. Na het rijden moesten we er weer af en bij het afstappen voel je de binnenkant van je benen wel hoor. Oef, maar goed daar wen je dan wel weer aan. De afgelopen dagen hebben toch veel spierpijn gehad dus dit kan er ook nog wel bij. Rond 11 uur waren we weer terug en zijn we even het stadje in gegaan voor wat boodschappen en heeft Celina een super leuk sport outfitje gekocht en hebben we een heerlijke lunch gehad bij een schattig restaurantje die aan een rivier zat. Terug bij het hostel hebben we een uurtje gechild en zijn om half 4 een hike gaan doen naar de waterval. Het was een hike van 5 km lang en je deed er 1,5 uur over voor heen en terug. En het was een pittige ook omdat het bloedheet was vandaag. Ongeveer 1 km was het steil omhoog klimmen, maar het was het waard, want de waterval was prachtig om te zien. Om half 6 waren we weer terug en hebben gegeten en toen kwam alweer de bazbus. Want ja, Kaapstad komt nu wel heel dichtbij en we moeten nog stoppen bij Hermanus. Dus half 7 zaten we in de bus en om 9 uur waren we eindelijk in Hermanus. Super schattige hostel met een hangmat, en stoelen gemaakt van hout en autobanden. Inchecken en slapen maar. Want zo’n horse riding en een hike in de hitte van de dag kost veel energie.

Donderdag: Weer heerlijk geslapen in onze dorm, ontbijtje genomen (was inbegrepen bij de prijs) zijn we naar het stadje Hermanus gelopen en zijn we langs de kant van de zee gaan lopen om nog walvissen te spotten. Helaas dit keer niet veel geluk, maar het seizoen van de walvissen is ook bijna op zijn einde dus heel gek was niet dat we ze niet gezien hebben. De rest van de dag hebben we lekker gelopen, winkeltjes gekeken, souvenirtjes gekocht en hebben heerlijk van de zon genoten die vandaag ook weer lekker scheen. Tot nu toe wordt het weer alleen maar beter en daar zijn wij alleen maar blij mee! Vandaag een rustige dag gehad en in de avond hebben we weer lekker gekookt (pasta) en hebben in de avond even een soort van planning gemaakt wat we willen zien in Kaapstad. Na de planning was het weer oogjes toe en zijn we helemaal uitgerust voor morgen en Kaapstad zelf.

Vrijdag: Vandaag was het jawel, weer een heerlijke dag met super veel zon en beetje zeewind dus weer korte broeken weer. Wat een relaxte vakantie hebben wij toch. Vandaag hadden we om 10.00 uur een wijn tour op de planning staan alleen maar relaxen en chilling. Eerst zijn we gestopt bij een bergtop met een prachtige view over Hermanus zelf heen en daarna zijn we gestopt bij de eerste vineyard van vandaag. We hebben 2 witte wijnen geproefd en 2 rode wijnen. Het was voor ons de aller eerste keer dus een lol dat we hadden, want wisten wij veel wat we moesten doen. Maar goed na een goede uitleg wisten we hoe het moest en kregen we de smaak goed te pakken. We hebben ongeveer 5 vineyards bezocht waarbij we bij 1 een heerlijke wijn hebben gekocht. Welke dat is, is natuurlijk een grote verrassing. Bij 1 vineyard zijn we gestopt voor een lunch met prachtig uitzicht over de bergen, de wijnlanden en als je goed kon kijken kan je vanuit daar de Peninsula zien. Helaas was het een beetje mistig dus hebben we die gemist. Maar klagen doen we niet want, wat een heerlijke dag zo, beetje wijn, beetje zon, beetje proeven, beetje genieten (heeeeel veeeel genieten) doet je als mens goed en kunnen we er tegen aan in Kaapstad. Want vandaag in de avond gaan we dan eindelijk naar Kaapstad. De Big Mother City from South Africa. We hebben er zoveel zin in. Maar ook een soort weer van niet, want dan komt het einde wel heel dichtbij. Maar goed zover zijn we nog niet. Rond 20.00 aangekomen bij de basbus en om 21.55 aangekomen in Kaapstad bij de Blue Mountain Backpackers in de long street. De bekende uitgaan en restaurant straat van Kaapstad. En ja dat is wel erg te zien. Veel mensen, veel muziek en vooral veel gezelligheid straalt de straat uit. Ingecheckt en wel en op naar de kamer waar we de laatste 4 nachten van onze reis zullen verblijven. Helaas.

Zaterdag: De eerste nacht overleeft in Kaapstad. Wel beetje slecht geslapen door de muziek, maar dat wisten we van te voren dat het de drukke straat zou zijn dus klagen doen we niet. We moesten vandaag vroeg op vanwege de Peninsula tour richting Kaap de Goede Hoop. Zoals altijd stonden wij netjes om kwart voor 8 buiten en zoals altijd was de Bus op ze African Time op tijd ( 08.00). Bus en rijden maar. Nadat iedereen in de bus zat was onze eerste stop Houtbay. Daar konden we een seal tour doen, maar die hebben we laten schieten en zijn even in de tussentijd wat winkeltjes gaan kijken en hebben een heerlijke bak koffie gedronken met een prachtig uitzicht over de bergen heen. Om 10.00 uur moesten we weer bij de bus zijn, want we hadden een tijdsschema en daar moesten we ons wel aan houden. Dit was dus geen African time. We kregen ook bij elke stop 5 min speling, maar als je dus niet op tijd was rijden ze gewoon echt weg. Ben ik het helemaal mee eens! Maar zo zijn Celina en ik niet op gevoed dus elke keer waren we mooi op tijd. Na houtbay zijn we kort gestopt bij een uitkijkpunt en hebben daar met de groep een groepsfoto gemaakt en kregen we een muffin met een Orange juice erbij. Heerlijk genieten zo. En zo’n kleine stop doet je wel goed om even de benen te kunnen strekken. Na het uitkijkpunt zijn we naar onze 2de stop gereden en dat was Simons Town. In Simons Town zijn we naar de Afrikaanse Pinguïns gegaan. Ook hier moesten we weer om 12.00 uur terug bij de bus zijn. We hadden ongeveer 30 minuten de tijd ervoor. Entree werd betaald dus hup naar de pinguïns. Als je die dieren al ziet moet je al lachen, want dat loopje en hoe ze liggen en hoe ze springen en zwemmen in het water is zo grappig om te zien. En wat waren het er een hoop. Ik heb er meer dan vorig jaar gezien. Even genoten van de omgeving en het weer, want het was weer een Lucky day for us. De zon scheen de lucht werd bij elke stop steeds blauwer dus al met al een prima dag zo. Na Simons Town ging onze tour verder naar Cape Point. Eenmaal binnen in de nature reserve zijn we gestopt en over gestapt op de fiets. Dat was echt een heel goed plan. Even lekker uitwaaien, genieten van het uitzicht en even lekker bewegen dan alleen maar in die bus te zitten. Voor sommige die mee waren was het fietsen wat moeilijker dan verwacht want het zag er soms zo stom uit haha. Celina en ik hebben dubbel gelegen erom. Onderweg kwamen we de Baboons tegen, helaas geen foto’s van kunnen maken omdat ik appels in mijn tas had zitten en als je eenmaal eten in je tas hebt zitten heb je een probleem. Tas weg, eten weg en de baboons eten alles op. Dus de foto’s heb ik maar even laten schieten. Liever even gewoon kijken naar de baboons dan in een gevecht met een baboon om een appel. Nee liever niet. Na het fietsen wat ongeveer 5 km was gingen we stoppen voor een heerlijke lunch. Na een uurtje was het weer tijd om naar Cape Point te gaan. Bij Cape Point moesten we een stukje omhoog lopen naar de vuurtoren toe om daar een prachtig uitzicht te hebben van de 2 oceanen die bij elkaar komen. De Indische en de Atlantische oceaan. Ook hier was het om 15.00 uur terug. Dus snel lopen omhoog, foto’s maken, genieten en terug lopen. Het klinkt allemaal heel snel maar dat viel allemaal reuze mee. We hebben van elk moment lang genoeg kunnen genieten. Weer beneden was er de keus om de hike naar Kaap de Goede Hoop te doen of met de bus mee. Sportief als Celina en ik natuurlijk zijn hebben de hike gedaan. Vorig jaar heb ik die niet gedaan dus was het super leuk om het nu wel te doen. 45 minuten lopen was het naar de top toe en wat een plaatje. Zo fijn om alles weer te zien, maar dan met een heel ander sfeertje en weertje. Super leuk. Bij de top moesten we ongeveer nog 10 minuten naar beneden hiken om daar de beroemde foto te maken van de coördinaten en het bord met de tekst Kaap de Goede Hoop.

Al met al was het een pittige, vermoeiende maar zeer waardige tour. Ook de tourleiders waren super leuk. Veel mee gepraat in het Afrikaans dus echt een top dag. We waren rond 18.00 uur weer terug in Long street en hebben daar een hapje gegeten met een lekker wijntje en zijn daarna naar het hostel terug gegaan om even uit te rusten en ons klaar te maken voor een avondje stappen in Cape Town. Het stappen was super leuk, veel muziek, lekker dansen, lekkere drankjes en vooral heerlijke mannen. Moet ik er toch even bij zetten. No worries ben bij niemand blijven plakken. Het is al met al wel een latertje geworden, om 04.00 uur lagen we in bed en was het snel de oogjes dicht doen en lekker slapen. Mag ook wel na zo’n dag. Maar al met al een super dag gehad.

Zondag: Vandaag beetje brak, maar wij zijn die hards en werden rond half 10 wakker en zijn na rustig aan doen naar de Waterfront toe gelopen. Bij de waterfront hebben we heerlijk ontbeten, want we hadden zelf niks meer dus een goed excuses om daar lekker te ontbijten. Hmmm, met te beginnen een heerlijke fruitshake en een lekkere bagel met salami, kaas en rucola. Nou dan begin je, je dag wel goed. Vandaag hadden we ook besloten om lekker rustig aan te doen en winkeltjes te kijken, te genieten van de haven en lekker rond te neuzen. Dat hebben we ook precies gedaan. Na de Waterfront te hebben afgelopen met weer prachtig weer, zon, warm en alleen maar blauwe lucht zijn we naar de Green Market gegaan om daar te gaan shoppen voor wat souvenirs. En die hebben we natuurlijk gevonden en de prijzen zijn ook wel wat lager gegaan dan wat ze voorstelden. Voelt toch wel beetje goed om een eigen prijs te bedenken. Super grappig om dat te doen. Helaas waren ze al aan het afbouwen toen we aankwamen dus echt een goeie blik van de green market hadden we niet. Maar als snel weet je wel wat de green market is. In de avond hebben we een lekkere pasta salade gegeten om ook alvast een beetje te zorgen dat we niks meer over hebben als we vertrekken en zijn lekker gaan chillen in het hostel en mensen kijken die lopen in de Long street. Super grappig en leuk om dat te doen.

Nou mensen, ik hoop dat het weer genoeg informatie is. Helaas is dit de laatste week alweer van onze reis deel nummer 2 en vliegen we dinsdag 2 december alweer terug naar het o zo koude Nederland. Daar zitten we niet echt op te wachten, maar goed we moeten wel. Ik wens jullie weer veel leesplezier, geniet zoals ik ook geniet mijn laatste dagen van vakantie. Dit zal ook wel de laatste upload zijn voordat we het vliegtuig in stappen. Geniet, geniet en nog is geniet.

Lots of kisses Kyra

Follow the author: KyraH
More contributions of WorldSupporter author: KyraH
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]