Zuid Afrika week 7 (vakantie)

Zuid – Afrika Week 7.

Hallo luitjes daar in het koude Nederland.

De weken vliegen nu wel echt voorbij. Nu nog ongeveer 1.5 week te gaan en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan helaas. Maar goed eerst nog lekker veel dagen genieten in het warme Zuid – Afrika. Week 7 is voorbij gevlogen met weer veel activiteiten.

Maandag: Het is vandaag een prachtige dag. Vandaag zijn we naar de Head van Knysna toe gefietst. De zon scheen dus het was een prima dag om lekker te gaan fietsen. Eerst hebben de fietsen gehuurd en toen was het een uitdaging om links te gaan fietsen. Mijn god he, wat een challenge is dat zeg. Maar goed, gewoon opletten op de auto’s en goed kijken waar de auto’s rijden. En gas is hier alles. Dus met de fiets ook gewoon gas geven haha. Eerst hebben we een heerlijk vlak stuk gefietst met een uitkijk op de rivier van Knysna en daarna moesten we een behoorlijke klim doen omhoog voor het uitzicht bij de Head. Af en toe stoppen was aardig nodig, want met die hitte en die steile berg was het een pittige fietstocht. Nog niet eens op de helft lag de ketting van Celina er al af dus eerst die er weer op gezet en gingen we verder. En nee pap, als ik weer thuis ben doe ik het niet zelf haha. Eenmaal bij de Head aangekomen was het een prachtig uitzicht over de zee heen en over Knysna heen. Dit keer heb ik het uitzicht van de andere kant gezien als vorig jaar. We hebben lekker een uurtje daar uitgerust van de fietstocht en hebben genoten van het uitzicht en het weer. Terug gaat natuurlijk makkelijker. Binnen 5 minuten waren we weer beneden. Waarom is omhoog altijd lastiger dan naar beneden? Eenmaal beneden gingen we op ons gemakkie terug naar de Waterfront toe om daar lekker te lunchen en hebben na de lunch de fiets terug gebracht en naar het hostel terug gelopen om lekker uit te rusten. In de avond hadden we een sunset cruise die om 18.00 uur begon. Helaas was dit een wat mindere cruise dan verwacht. Want een sunset hebben we niet gezien. We zijn alleen naar het midden van de rivier gevaren en omgekeerd en terug naar de Waterfront gevaren. Dat was even een tegenvaller, maar het uit eten bij JJ’s maakte alles weer goed. Wat een heerlijke avond hebben we daar weer gehad. Een lekkere witte wijn besteld (fles) en hebben heerlijk gegeten daar. De manager vond ons blijkbaar heel leuk, want we hebben van de manager nog een gratis fles erbij gekregen. Dus lekker asociaal stonden er bij ons op tafel 2 witte flessen wijn. Na het dessert kregen we nog een gratis port, dus gierend en lachend zijn we naar huis gelopen. We hebben 1 fles wijn opgekregen en die andere hebben we mee naar huis genomen. Rond 23.00 uur waren we thuis en gingen we lekker slapen.

Dinsdag: Vandaag was het weer tijd om verder te reizen met de Bazbus op weg naar Wilderness. De bus kwam pas om 1 uur ongeveer dus hadden we tijd om nog even het stadje in te gaan en hebben een lekkere koffie gedronken bij Mug en Bean met een overheerlijke brownie en scone. Alles is hier zo groot dat we het niet hebben opgekregen en hebben meegenomen. Ook vandaag was het prachtig weer dus konden we weer lekker onze korte broek aan. Een lange zit in de bus was het niet, want na 40 min. waren we al weer in Wilderness in het hostel Fairy Know. We kwamen rond 2 uur aan en hebben onze bikini aangetrokken en lekker in het gras gelegen en genoten van de zon. Even uitrusten is ook wel lekker. Onder tussen hebben we ook nog even strand volleybal gespeeld. In de avond zaten we met nog 3 andere gasten om het kampvuur heen onze spaghetti te eten die de kok heeft gemaakt van het hostel. Na het eten nog even gekletst met 2 Engelsen om het kampvuur heen en toen lekker naar bed. Want morgen vroeg is het weer vroeg opstaan om een mooie kano tocht te doen naar de watervallen.

Woensdag: Wekker ging om half 8 om te zorgen dat we om half 9 in het water lagen. Maar goed African time is geen African time als je er pas om 09.00 uur in ligt. Dusja wat later dan gepland lagen we om 09.00 uur in het water met de kano om een uurtje te kanoën naar de watervallen toe. Saai was het niet, want we hadden een hele mooie route met bergen om ons heen en veel groen dat we onze ogen uitkeken met het kanoën. Ze zeiden dat het een uurtje kanoën was, maar wij zijn geen Nederlanders als we het in 40 minuten doen. Na het kanoën was het voor hun tijd 40 minuten lopen naar de watervallen toe en in onze tijd 30 minuten. Om half 11 waren we daar en hebben lekker een half uurtje genoten van de watervallen. Wat een mooi gezicht is dat toch en wat een geluid komt er vandaan. Half uurtje terug lopen en 40 minuten terug kanoën waren we op tijd om nog even snel om te kleden en wat te eten. Want vandaag was het ook weer tijd om op weg te gaan met de bus naar George toe. De bus was dit keer te vroeg in plaats van te laat of op tijd dus we waren blij dat we niet te lang hebben gekanoed anders hadden we misschien de bus gemist. Onze volgende stop is George. Wat gelukkig ook kort rijden is met de bus, want na een half uurtje waren we al weer bij onze volgende hostel. En wat voor 1. Een dorm was hier een 2 persoons kamer met een eigen badkamer. Wat we heel lekker vonden, want we blijven in George 3 dagen dus dat was wel heel lekker toen we dag zagen. We waren rond 14.00 uur in George aan gekomen en we konden dus lekker rustig aan onze tas uitpakken en rustig naar de spar lopen om boodschappen te doen. Vanavond hadden we besloten om zelf te koken en dat was ook aardig gelukt. We hebben Nacho’s gemaakt met groente en kaas uit de oven. Zo even uit het niets was het best lekker om te eten. En zelf koken doet je ook wel is goed. Lekker kokkerellen en lekker bezig zijn heeerlijk. In de avond even geskyped met thuis natuurlijk. Want mijn moeder was vandaag jarig. Die moet ik dan wel even feliciteren. Cadeautje gegeven en wat vond ze het leuk. Ook al wist ik niet wat ik had gekocht voor der (mijn zus had het namelijk gekocht). Dus was heel leuk om het zo te geven.

Donderdag: Vandaag was het een regenachtige dag dus hadden we besloten om vandaag echt niks te doen. Na een goeie nacht geslapen te hebben, hadden we ook zoiets van een dag niks doen is ook wel is goed. Want vrijdag en zaterdag zou het weer mooi weer worden en hadden we weer 2 activiteiten die we gingen doen dus al met al een goede keus gemaakt. We hebben echt heeeeel de dag niks gedaan!!!!! In de avond zijn we uit eten geweest en lagen we op tijd in bed.

Vrijdag: De dag naar Oudshoorn. Weer een actieve dag voor ons. Eerst was het een uurtje rijden naar Oudshoorn toe om vervolgens de adventure tour te doen in de Cango Caves. Wat was dat gaaf om te doen zeg. We moesten 4 tunnels door. Waarvan er 2 smal en klein waren en de andere lang en smal waren. Dus lekker klimmen en proppen was het in de tunnels. Maar wat een ervaring is dat zeg. Zo mooi hoe die Caves eruit zien dat het eigenlijk eruit ziet als nep. De gids vertelde dat het koud zou zijn in de Caves, nou niks van gemerkt. Met al dat klimmen en proppen in de Caves had ik het bloed heet. Het was ook erg warm buiten dus met een korte broek en T-shirt was het prima te doen in de Caves. Na ongeveer 2 uur in de Caves te hebben geklommen en gelopen gingen we op weg naar de Ostrisch Farm. Dezelfde als vorig jaar dus dat was leuk om weer terug te zijn. Even snel lunchen en hup de tour begon. We hebben Betsie (leeft nog steeds) de ostrisch geknuffeld en gevoerd. Dit keer waren er kleine ostrisch dus dat was super schattig om te zien. Dit keer heeft Celina de ostrisch ride gedaan en wat zag het er weer super grappig uit. En grappig dat ze het vond. Super cool dat ze het heeft gedaan. Kan ze weer afstrepen van haar bucket list. Na de ostrisch farm gingen we terug naar George en zijn we nog even gestopt bij een mooi uitkijk punt. Heel mooi, want je had aan de ene kant een berg met veel groen en aan de andere kant had je George en de oceaan. Geweldig om even lekker je hoofd leeg te maken. S’avond hebben we weer zelf gekookt. Dit keer een broodje gezond met een lekker eitje erbij en gingen we vroeg slapen, want ja zaterdag wordt ook een actieve ochtend.

Zaterdag: Okee vandaag is de dag van het extreme canyooing voor 4 uur. Dus om 08.00 werden we opgehaald door de gids en moesten we naar Wilderness rijden om daar nog 2 mensen op te halen. Vervolgens moesten we nog 15 minuten rijden naar de plek toe om te starten met de canyooing tocht. Als eerst was er een hike omhoog door de bush bush heen en daarna moesten we hiken naar beneden ook door de bush bush heen. Het was lekker weer dus korte broek aan, alleen was dat met de hike misschien niet zo handig geweest, omdat ik nu onder de schrammen zit. Maar goed dat maakt niet uit. Het heet niet voor niets extreme canyooing. Toen we aankwamen bij de rivier met veel rotsen was het tijd om onze wetsuits aan te doen. Ja, op rotsen een wetsuit aan doen is een hele onderneming. Nadat we onze wetsuits, harnassen, helmen en lifejackets aan hadden gingen we het water in. En koud dat het was, pfff my god he. Snel zwemmen om warm te worden. Maar dat zwemmen is nog best lastig met een lifejacket aan, maar goed gewoon door gaan. De 1ste proef die we kregen wat klimmen en een sprong van de rots maken hup in het water. Wat gaaf was dat zeg. Deze sprong was nog niet heel hoog. Maar de andere 3 die kwamen waren wel echt super hoog. Maar wel echt super gaaf om doen. De hele weg was door de canyon heen dus saai zwemmen, klimmen, springen en abseilen was het niet. Onderweg zijn we even gestopt voor wat suikers. Een sapje en koekjes om de energie weer op te laden. Want het kost een energie, dat zwemmen en springen in de canyon. Dus even een break was wel lekker. Na de break kwam onze eerste abseil naar beneden. In het begin moest ik even zoeken hoe het moest, maar eenmaal beneden wist ik het alleen toen lag ik al weer in het water. De 2de abseil die kwam was midden in een waterval. Super gaaf was dat. Ook wel soort van eng, omdat je zoveel water over je heen krijgt en je aan een touw vast zit die je ook nog los moet maken. Rustig blijven is de beste optie dus eenmaal los en uit de waterval zwemmen was het wel echt super om dat te doen. Na weer een stukje zwemmen kwam nog 1 kleine sprong in het water en konden we daarna rustig aan zwemmen op onze rug om te genieten van het prachtige uitzicht wat we hadden. Nadat we terug bij de auto waren was het tijd om weer naar huis te gaan om onze koffers te pakken en te vertrekken naar Mosselbay. Maar wat een ochtend was dat zeg. Super gaaf om te doen en wat een ervaring weer erbij zeg. Om 14.00 uur werden we opgehaald en om15.00 waren we alweer in Mosselbay bij onze volgende hostel. Omdat we zo’n pittige ochtend hadden deden we in de middag niet echt veel. Even op bed liggen deed me goed. In de avond uit eten wat een afknapper was, het eten wat niet echt geweldig. Maar een drankje bij de bar deed het weer goed. Een beetje gepoold en een potje jenga gespeeld deed de avond goed. En heerlijk naar bed om 22.00 uur. Want wat waren wij kapot. Lekker slaap.

Zondag: Na niet zo heel goed geslapen te hebben werden we alweer vroeg wakker helaas. Want vandaag is het een regenachtige dag. Maar goed we werden alle 2 wakker met veel spierpijn van de dag ervoor dus een dag niks doen en het lichaam rust geven is niet heel verkeerd. Vandaag lekker rustig aan doen. Deze blog schrijven en weer uploaden is perfect met zo’n dag.

Nou jongens en meiden, dames en heren. Ik hoop dat het weer genoeg is voor deze week. Weer veel leesplezier en geniet ervan zoals ik er ook van geniet om het te schrijven. Al met al is het totaal geen rust vakantie. Maar al de activiteiten die we doen zijn zo gaaf dat we helemaal geen spijt er van hebben. De rust pakken we toch wel met regenachtige dagen. Dus we komen wel beetje uitgerust terug. Nu nog maar 1,5 week te gaan en dan vliegen we al weer naar huis helaas. Maar goed nog volop genieten van die laatste week en dat komt zeker goed. Want we hebben nog veel op de planning staan.

Nou luitjes tot een volgende keer weer en tot snel in Nederland.

Hugs en Kisses from Kyra

Follow the author: KyraH
More contributions of WorldSupporter author: KyraH
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

schrijfster in de dop

Hallo Kyra,Wat is het toch leuk om je blogs te lezen. Als je niet meteen  aan de slag komt als verpleegkundige weet ik wel een alternatief: blogs over je reiasavonturen schrijven!Of fietsenmaker;) 

Bly jy het Mossel Bay geniet!

Toevallig op die artikel gekom. Lekker om te sien jy het jou vakansie in die TuinRoete geniet. Mossel Bay is die mooiste dorpie en ek is dankbaar om elke dag hier te bly. Wanneer jy weer in die omgewing is, kontak my gerus.Groete 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2