Zuid Afrika week 6 (vakantie)

Zuid – Afrika Week 6.

Hee Allemaal,

Hier begint dan eindelijk de 2de reis van ons avontuur hier in Zuid – Afrika. Te beginnen in Durban en dan te eindigen in Cape Town. Zo er staat ons nog heel wat te wachten. Nieuwe avonturen, nieuwe ervaringen en vooral heel erg genieten.

Maandag: Moesten we vroeg opstaan om 06.00 uur al om vervolgens opgehaald te worden door de BazBus die om precies 06.45 voor onze deur stond. Dus met de BazBus doen ze niet aan African time. Gelukkig maar, hoe sneller je ergens bent, hoe beter je van de plek kan genieten. Eerst maar is rustig wakker worden, want we hebben vandaag een lange rit voor de boeg. Op naar Coffee bay. Voordat we echt gingen rijden moest de bus nog langs andere hostels om andere mensen op te pikken in Durban, maar ook in andere plaatsen, dus de trip naar Coffee bay was niet saai, want je ziet zoveel als je rijdt. Maar op een gegeven moment gingen mijn ogen toch echt dicht en heb ik lekker nog wat uurtjes geslapen in de bus. Rond 15.00 uur waren we in Mthatha om daar de Shuttle te pakken naar Coffee bay. Doordat het in de bergen erg mistig was moesten we rustig rijden (wat je rustig noemt) om veilig aan te komen bij onze 2de stop en hostel Bomvu Paradise. En wat een paradise. Mooie plek om te zitten, lekker in de natuur en echt hippie stijl. Dat was wel even wennen, maar goed geen probleem je leert zo wel weer nieuwe mensen kennen. Rond 17.00 uur waren we er eindelijk en gingen we naar onze dorm toe, die we deelden met nog 3 andere mensen (jongens). Voor mij geen probleem hahaha. Nadat we gesetteld waren gingen we even kort naar de beach lopen en kwamen we nog Lize tegen die samen met ons vrijwilligerswerk heeft gedaan in St. Lucia dus dat was leuk. Eten en na het eten bij de bar een drankje gedaan, bijgeklets onder het genot van een drum sessie en onder de hippies. Al met al een hele leuke avond.

Dinsdag: Na een nacht echt goed geslapen te hebben gingen we om 09.00 uur naar de Holl in the Wall. Voordat we daar waren moesten we eerst nog een 9 km. Bumpy road overleven met een normale Daewoo auto. Nou god mag weten hoe we dat overleefd hebben, maar het was de moeite waard. Wat een prachtig plaatje was dat zeg. Zo bijzonder om te zien dat er in een berg, in de zee, precies in het midden een gat zit. En wat een golven kwamen daar uit zeg. Geweldig om te zien. Het weer was namelijk niet echt mooi, regenachtig en veel wind dus de stroming van de zee was super mooi om te zien in het gat. De terugweg was ook weer een geweldige ervaring, want omdat het zo regenachtig was, was de weg nog slechter dan dat die al was. Dus op een geven moment moesten we een heuvel op waar we dus echt niet op kwamen. Celina en ik keken elkaar al: Oeps komen we nog wel op tijd voor de shuttle. Maar goed, zoals de chauffeur al had gezegd misschien moeten jullie wel duwen en dit was de tijd om de auto te duwen. Dus hup auto uit en alle kracht en gas gebruiken die we hadden om de auto vooruit te krijgen. En dat ging die. Dus snel de auto weer in en gaan naar het hostel terug. Om 11 uur waren we terug dus hadden we nog een uurtje om naar het strand te lopen en nog even genieten van het uitzicht, want we hadden nog een lange weg te gaan voordat we aankwamen in Port Elizabeth. 12.00 uur vertrok de shuttle naar Mthatha, om over te stappen op de bazbus die om half 3 kwam die ons naar Port Elizabeth bracht. Een lange rit. Rond 20.00 uur gingen we nog even stoppen in Port Alfred om mensen af te zetten en even een hapje te gaan eten van ong. 20 min en om 22.45 kwamen we aan in Port Elizabeth in het hostel Hippo Backpackers. Snel inchecken, slapen want wekker gaat weer vroeg.

Woensdag: Weer vroeg op wekker om 06.00 uur weer, maar vandaag een korte rit naar onze volgende plek Jeffrey’s bay. We kwamen rond half 9 aan in het super leuke hostel Cristal Cove. Uitkijkend op de zee en het strand en een super gezellige familie die het runnen samen met hun zoon en dochter. Echt een huiselijk gevoel. Helaas hadden we weer erg slecht weer. Alleen maar regen dus echt veel konden we niet doen. We zijn eerst naar onze dorm gegaan om daar de spullen te dumpen en de mensen met wie we de kamer delen te leren kennen. En ik had weer is geluk. We deelden de kamer met alleen maar leuke jongens (surfers) dus ik kom wel heel goed deze 2 dagen door. 1 en al gezelligheid. Rond 10.00 uur werden we gebracht door de baas naar de winkelstraat om daar vervolgens eerst lekker te ontbijten bij een heel gezellige coffeeshop en daarna lekker rond neuzen in de winkels. Om 13.00 uur waren we weer terug bij het hostel en hebben we de rest van de dag gechilld, geklets en niks gedaan. Helaas want het weer zat ons echt tegen. In de avond zijn we lekker spontaan met nog 3 andere jongens uit eten gegaan bij een heerlijk restaurant Nina’s. Heerlijk eten voor een goeie prijs. En het was zo leuk dat je zo spontaan uit eten gaat met mensen die je nog eigenlijk niet langer dan een halve dag kent. Al met al een geslaagde avond!!!!!!

Donderdag: Heerlijk geslapen en uit mezelf half 9 wakker geworden. Ja ja het moet niet gekker worden met deze dame hier. Lekker rustig aan ontbeten en klaar gemaakt voor onze surfles die we geboekt hebben. Zo spannend en leuk. Veel wind, maar geen regen en zon dus klagen doen we niet! We konden in ieder geval surfen wat we hier echt graag wouden doen Celina en ik blij! Om half 11 gingen we ons klaarmaken dus hup wetsuits aan en gaan. Ja, dan denk je hup aan en gaan, maar dat ging niet zo makkelijk als het lijkt. Mijn god zeg wat heb ik gekloot met dat ding. Ik dacht ik heb het aan, zegt de instructeur: ik moet je teleurstellen maar je hebt hem verkeerd om aan. Ik zat al 15 min te klote en nu moest die weer aan en uit. Mijn god en al die mensen kijken en lachen natuurlijk. Ja, dit blondje heeft dat weer hoor. Maar goed na een half uur klote en proppen konden we eindelijk weg om naar het strand te gaan om te leren surfen. Eenmaal op de beach was het een plaatje! Eerst een warming up, daarna alle regels van het surfen geleerd en hoe het surfboard werkt en hoe je het moet gebruiken en daarna hup de zee in. Wat een ervaring zeg. Super leuk, maar wat kost het een energie, pfoeee. Na veel vallen, peddelen, proberen en proberen is het Celina en mij toch gelukt om uiteindelijk te gaan staan op het board. Trots dat we op ons zelf waren, maar het doel is bereikt. Super cool om dat te doen. Misschien gaan we het ergens anders nog een keer doen. Want wat hebben we het naar ons zin gehad. Rond 14.00 uur waren we terug, wetsuits uit. Gaat makkelijker dan aan natuurlijk, douchen en daarna hebben we een late lunch gehad om daarna lekker chill uit op de bank te gaan zitten en uit te puffen van het surfen. In de avond hebben we lekker een broodje gegeten met kaas en een heerlijke salade en hebben we nog een tijd buiten gezeten met de groep en lekker geklets. Wat een super hostel is dit. Geniet van elk moment. Rond half 1 lag ik er in dus snel slapen.

Vrijdag: Rond half 9 kwam de bus ons weer op halen om ons naar onze 5de plek te brengen wat Storms River is. Het is een prachtige dag, korte broek, uurtje rijden en snel naar Tube’n en Axe. Onze volgende hostel. Rond kwart voor 11 kwamen we aan bij ons hostel hebben we ingecheckt en zijn we om 12.00 uur met de shuttle naar het prachtige Storms River mouth gereden. De zon schijnt dus het was zo anders als vorig jaar, en nog even mooi dat het weer de moeite waard is om dit te zien. Eerst een lunch genomen en daarna lekker genieten en gehiked naar de mouth toe. En wat was het druk, niet normaal. Gelukkig was het niet proppen en oppassen dat je niet tegen elkaar aan botst, maar goed het was wel druk. Na ongeveer een half uurtje lopen kwamen we bij de mouth aan en hebben denk ik half uurtje daar gezeten en genoten van het prachtige uitzicht en het prachtige weer. Dat mocht ook wel na veel regen. Hebben we wel verdiend. Om half 5 moesten we weer terug zijn dus hadden we alle tijd om terug te lopen en verschillende paden nog in te gaan die ik vorig jaar niet ben in gegaan. Dus je ziet zo ook weer andere en nieuwe dingen. Te leuk om weer terug te zijn. Dus wij staan netjes om half 5 klaar voor de shuttle terug. Na een kwartier was die er nog niet nog geen zorgen african time denk je dan, na een half uur nog niet, nu ga je denken, na een uur nog niet. Dus Celina en ik hadden nu wel echt onze twijfels of ze ons niet waren vergeten. Dus na een belletje bleek het een mis communicatie te zijn. Tegen ons was gezegd half 5 klaar staan, maar aan de telefoon zeiden ze dat we een sms of belletje moesten geven. Nouja het wachten was niet zo heel erg want het uitzicht was prachtig. Uiteindelijk waren we half 7 thuis bij het hostel en de driver van de shuttle was de baas en die voelde zich zo schuldig dat we aan de bar een cocktail kregen om het goed te maken. Dus al met al helemaal niet erg om te laat opgehaald worden. In de avond gegeten en lekker bij het kampvuur gezeten, gepoold en lekker geklets met allerlei mensen.

Zaterdag: Op naar de volgende 7de plek van onze trip. Op naar de Crags en naar het hostel Wild Spirit Lodge. Om half 11 opgepikt en om half 12 waren we er. En wat een prachtige omgeving heeft dit hostel. WAAAAUW. Ook vandaag was het slecht weer dus echt genieten van het mooie uitzicht was er niet vanwege de bewolking. Het hostel is omringd door bossen, bergen echt gewoon de natuur. Prachtig om hier te zijn. Eerst zijn we een stukje gaan lopen naar de farmstall om daar een hapje te eten en zijn we weer terug gelopen naar het hostel toe. Daar even warme kop thee gedronken om vervolgens samen met nog een Amerikaanse de hike naar de waterval te gaan doen. Dus hup schoenen aan en lopen maar. En wat een hike was dit zeg. Glad, slibberig en erg nat van de regen dus het werd ons ook niet echt makkelijk gemaakt. Ondanks alles was het een prachtige wandeling om te doen, vanwege de natuur die om ons heen was, de bomen, de rust echt alles. Na ongeveer 20 min. kwamen we aan bij de waterval. Wat een plaatje. Gelukkig was het op dat moment droog en scheen de zon en was het een pracht plaatje om te zien. Lang konden we er niet van genieten want het ging al snel weer regenen. Maar goed dat houdt ons er niet van tegen om lekker eigenwijs even te blijven staan om te genieten van de rust, regen op de takken en bladeren en van het uitzicht. Terug bij het hostel na 20 min. was het tijd om even lekker niks te doen en thee te drinken en de blog te schrijven. In de avond hebben we lekker een broodje met kaas en kipfilet gegeten in plaats van al dat lekkere eten in al die hostels. Dus een broodje zo is ook wel is een keer lekker. Daarna hebben we nog een lekkere warme thee gedronken en geklets met andere reizigers en toen was het tijd om echt te gaan slapen.

Zondag: Ja ja, vandaag is dan echt de dag van de bungee jump. 7.00 uur ging de wekker en om 8 uur gingen we richting de bloukrans bridge rijden om vervolgens om half 9 in te checken voor de jump. Na het wegen en inchecken en het harnas aan te hebben gekregen was het dan echt tijd om naar de brug te lopen en klaar te maken voor de bungee. OMFG. Het lopen op de brug was al een hele ervaring met een heel prachtig uitzicht dus saai lopen was het niet, maar wel super hoog. Toen we eenmaal in het midden aankwamen werd de muziek aangezet en was het tijd voor Celina om als eerste te gaan voor de sprong. Na Celina ging een Amerikaans meisje springen en toen was het tijd voor mij.  Voordat je echt de sprong maakt zitten er nog zo veel dingen aan vooraf dat de veiligheid echt voorop staat. Dus veiligheid was er zeker te weten. (mama en papa blij). Nadat de beenschermers en het touw aan mij gekoppeld waren werd ik door 2 mannen naar de lijn gebracht en werd er afgeteld van 5 naar 1 en springen maar. Wat een sprong zeg. De vrijheid, het gevoel, de natuur en vooral het springen zelf geeft je echt een gevoel waar je u tegen zegt. AMAZING. Niet in woorden uit te leggen hoe vet ik het vond. Ik ben zo blij dat ik gesprongen heb. Dit pakt niemand mij meer af. Na de sprong waren er nog 3 die springen en was het tijd om weer terug naar het vaste land te gaan. Foto’s en video’s bekeken natuurlijk gekocht en toen was het weer tijd om terug te gaan naar Wild spirit, tas in pakken, thee drinken en om 11.15 was de bazbus er weer om onze reis te vervolgen naar Knysna. Het was ongeveer een uurtje rijden vanaf de Crags dus om 12.00 uur waren we er ongeveer. Want we moesten weer mensen af zetten en ophalen dus al met al ben je daar ook wat tijd mee kwijt. Maar het was mooi weer dus eenmaal aangekomen bij het volgende hostel Island Vibe Knysna was het een hemdje aan en gaan. De dorm is weer prima en nadat we gesetteld waren gingen we op weg voor een lekkere lunch en hebben we lekker het stadje bekeken en zijn we naar de Waterfront gelopen en hebben daar even genoten van het uitzicht. In de avond zijn we lekker thuis gebleven, de restjes van de lunch opgegeten en hebben we lekker gechildd bij het hostel met meerdere mensen dus al met al een super dag en avond! It was a PERFECT AMAZING DAY TODAY!!!!!

Nou dames en heren, ik hoop dat jullie er weer net zo van hebben genoten als dat ik het heb geschreven (getypt wel is waar). Ik geef toe dat deze vakantie mij echt goed doet na 5 weken vrijwilligerswerk al mis ik al die mensen die ik heb leren kennen wel. Maar gelukkig bestaat er social media om dat bij te houden. Deze vakantie met alle nieuwe ervaringen en nieuwe mensen die ik leer kennen maakt alles goed en makkelijker. Ik geniet van elke dag die ik hier heb en wat ik hier doe.  De eerste week van onze 2de reis is alweer voorbij dus nog 2 te gaan en dan is het al weer tijd om naar huis te gaan. Nog lekker 2 weken vakantie en vooral heerlijk genieten, genieten en nog is genieten. Hopelijk is het weer genoeg info en genoeg genot om te lezen over wat ik al weer heb gezien.  Ik zeg nu tot een volgende keer weer!

Lots of love,

 Kyra

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

reactie

Hoi Kyra,Wat geniet ik toch van je uitgebreide reisbeschrijvingen en wat ben ik supertrots op al het (vrijwilligers)werk wat je verricht. je hebt volgens mij je hart verpand en zal het vast niet bij deze ene keer blijven.Geniet, geniet en vooral geniet nog van de resrterende periode. mams

Wat heb ik genoten van je

Wat heb ik genoten van je verhaal,geweldig zo,n ervaring.Geniet er nog lekker van,voor dat je het weet ben je alweer thuis.We zullen het zeker zondag nog wel over je hebben wanneer we op je moeders verjaardag proosten.Zeg Kyra het ga je bijzonder goed daar, groetjes uit het Bornse.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of KyraH
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
13 2
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd