Ook hulp voor Irak

“Elk uur veertig gezinnen op de vlucht” was de titel van een nieuws stuk op internet. In het stuk stond beschreven dat veel Irakezen moeten vluchten omdat IS steeds verder optrekt. Als we het dan hebben over ‘Worldsupporter’ is dit natuurlijk ook een situatie die we niet moeten vergeten. Er zijn veel mensen die bij hulp direct aan Malawi, Uganda enz. denken. Maar er valt ook veel te helpen bij deze mensen. Alleen spreek je in de meeste gevallen in Irak wel over andere hulp. Deze mensen moeten niet beschermd worden tegen ondervoeding maar juist tegen groepen mensen die erg gevaarlijk zijn in dat gebied. Nu is het natuurlijk niet verstandig om met een groepje naar Irak te gaan en daar maar proberen te helpen terwijl dat ontzettend gevaarlijk is. Maar in Nederland kunnen we wel de mensen/organisaties steunen die er wel verstand van hebben en die exact weten wat er gedaan moet worden. Want ook deze mensen kunnen best hulp gebruiken van anderen. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Bartfolkers
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.