Pay it forward

De film 'Pay it forward' gaat niet direct over ontwikkelingshulp, maar wel over het omzien naar anderen. In de film wordt een soort systeem uitgelegd waarin wordt beschreven hoe je anderen kunt helpen. Jij helpt drie personen met iets wat zij zelf niet kunnen. Die drie personen helpen dan ook weer apart drie personen en zo maak je eigenlijk grote piramide van boven naar beneden; steeds meer mensen helpen en worden geholpen. Deze film heb ik gezien toen ik redelijk jong was en sprak me erg aan en kan ook 'makkelijk' worden toegepast op ontwikkelingshulp. Ik zelf ben met een groep naar Malawi gegaan en heb daar twee weken lang mensen geholpen. Maar niet iedereen hoeft dat te doen. Als iedereen iets kleins voor een naaste doet, of dat nou in Nederland is of in het buitenland, kan dat veel betekenen. Dat komt omdat zoveel mensen dat doen. Bijvoorbeeld een klein bedrag overmaken naar een goed doel lijkt voor één persoon erg weinig. Maar als je het totaal bekijkt komt het toch vaak uit op een groot bedrag. Als we met z'n allen de schouders er onder zetten kunnen we ontzettend veel betekenen voor de wereld. Ook al lijkt het soms weinig zin, elk beetje helpt.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Bartfolkers
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.