Gooi geen eten weg

Duurzaamheid is een ruim begrip, waarmee je veel dingen kunt doen. Maar ik geef hier een simpele tip.

Gooi geen eten weg, tenzij het oneetbaar is. Veel mensen gooien grote hoeveelheden brood, groente, etc weg en dat is zonde. Er is veel gebeurd om het eten te maken en dan gooi je dit zomaar weg. Zonde voor je geld, maar ook meteen zonde voor het milieu. Deze restjes kun je best weer iets goeds mee maken. In landen zoals Malawi wordt er ook niet zomaar eten weggegooid. Het kost de mensen daar al heel wat om eraan te komen, dus gooien ze het niet weg. Gooi het zelf dus ook niet weg.

Contributions, Comments & Kudos

Goede gedachte Jasper! Heb je

Goede gedachte Jasper! Heb je ook nog tips hoe je kunt voorkomen dat je te veel eten in huis hebt/kookt? Of tips wat je kunt doen met eten dat 'bijna' over de datum is? Denk eens aan 'oud brood' roosteren, tosti's maken of neem het eens mee naar de kinderboerderij. Melige appels? Daar maak je heerlijke appelmoes van :-). 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of jeverink
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.