In Malawi!

Yes daar ben ik dan! Ik ben eindelijk in Malawii! Na de reis kwamen we in Malawi aan. Het was al een andere aankomst dan normaal, want de nieuwe president kwam aan! Dus er stonden heel veel mensen en ze waren allemaal liedjes aan het zingen. We zijn daarna met de bus naar Pakachere vertrokken in Zomba. Het zou ongeveer 5 uur duren, maar in plaats van 5 uur duurde het ongeveer 7 uur… Toppie haha

We hebben eerst 2 nachten in Pakachere geslapen in tentjes. We hebben een soort speurtocht door de stad gedaan en we zijn naar de markt geweest waar de meiden chichenges hebben gekocht. Dat zijn wikkelrokken die alle vrouwen hierzo dragen. Op die markt moesten we ook boodschappen doen waar we later eten van gingen koken. Loop je daar met een levende kip aan z’n pootjes… Een kwartier lang. Later die dag hebben we de kip geslacht en geplukt. Ik heb dat niet gedaan. Ik werd er een beetje misselijk van dus ik dacht : dat gaat hem niet worden! Haha Ik heb het wel allemaal gezien.

Mee hebben ook een les Chichewa gehad. Dat is de taal die ze hier spreken, en de mensen vinden het hier heel leuk als je een gesprek kunt beginnen in hun taal.

Dank u wel = zikomo

Muli bwanji? = Hoe gaat het?

Ndili buino kayaino? = Het gaat goed, en met jou?

Die dingen vinden ze heel leuk om te horen, en natuurlijk nog een paar dingetjes.

Gisteren (12 augustus) zijn we naar het eerste project geweest. We zijn naar Chayof geweest. We hebben een paar huisbezoeken gedaan. Je helpt dan een paar ouderen die het zelf niet meer kunnen. We hebben bij nummer 1 een gat gegraven voor afval, en geveegd. En bij nummer 2 hebben we ook een gat gegraven. En we hebben natuurlijk ook heel veel met de kinderen gespeeld ! Die kinderen daar zijn zulke lieverdjes en ik wil ze allemaal mee naar huis haha!

We zijn nu weer in Pakachere. Ik probeer snel weer wat te schrijven! Ik ben nu al klaar met de rijst! Haha

Doeiiii !!

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: SigridBieber0103
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
525