Ambassadeur Vrijwilligerswerk Ghana!

In de nasleep van mijn avontuur in Ghana ben ik zeker veranderd. Zo geef ik vaker aan collectanten die aan de deur komen of eet ik bijna geen vlees meer omdat ik heb gezien hoe dieren in Ghana behandeld worden: ze worden bijvoorbeeld boven op een volle bus gezet. Maar ik ben niet alleen andere dingen gaan kopen, ik ben ook na gaan denken hoe ik nou echt actief kan blijven na mijn vrijwilligerswerk. En daar heb ik een manier voor gevonden. Het staat al een tijdje vast maar gisteren ben ik op de site van Travel Active (de organisatie waar ik mee naar Ghana ben gegaan) voorgesteld als Ambassadeur Vrijwilligerswerk van Ghana. Super gaaf!! Ik zal even uitleggen wat het precies inhoudt.

Bij Travel Active staat het persoonlijke contact tussen de organisatie en de vrijwilligers centraal. Om dit contact te stimuleren worden ambassadeurs ingezet. Wij staan altijd klaar voor vragen over vrijwilligerswerk, vragen over onze ervaringen of andere vrijwiligerswerk gerelateerde vragen. Ook zijn wij aanwezig op de informatiebijeenkomsten en voorbereidingsdagen.

Het was voor mij een bewuste keuze om te solliciteren naar deze vacature. Het is geen echte baan (ik doe het vrijwillig) dus het klinkt allemaal heel officieel maar dat was wel de gang van zaken met betrekking tot het ambassadeursschap. Ik wilde deze kans aangrijpen. Het is in mijn ogen namelijk uniek om na je vrijwilligerswerk er nog zo actief mee bezig te zijn. Ik ben erg blij dat Travel Active mij heeft benoemd tot nieuwe Vrijwilligerswerk Ambassadeur. Ik hoop dat ik mensen meer kan laten nadenken over de situatie in landen die niet zo welvarend zijn als Nederland. Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik voordat ik ging, niet echt een beeld had van de armoede en problemen in Ghana. Toch had ik me goed ingelezen en veel informatiebijeenkomsten van Travel Active bezocht. Ik ga dus proberen om met mijn ervaringen mensen een beeld te geven van Noord-Ghana. Mensen vertellen hoe het er daar aan toe gaat. Voor mij is het heel leuk om mijn ervaringen te delen, voor andere mensen is het leerzaam! Ik hoop dat ik mensen kan laten nadenken over vrijwilligerswerk. Misschien kan ik er zelfs voor zorgen dat ik mensen inspireer zodat ze zelf vrijwilligerswerk gaan doen, dat zou natuurlijk helemaal tof zijn!

Wat ga ik nu precies doen? Behalve alle vragen beantwoorden die via een mailtje of een speciaal formulier worden gesteld (zal een link bij deze blog voegen) ga ik zo vaak mogelijk spreken op informatiebijeenkomsten. Ik zal 8 november, 2 januari en 17 januari sowieso aanwezig zijn.

Stel vooral al je vragen, stuur me een mailtje of kom gewoon een keer langs bij een bijeenkomst van Travel Active! Ik zal via wereldsupporter in ieder geval proberen bij te houden waar ik mee bezig ben.

Dit is de link naar mijn ambassadeurs plekje waar je wat over mij kunt lezen een een vragenformulier in kan vullen: http://www.travelactive.nl/nieuws/835/maak-kennis-met-onze-nieuwe-ghana-ambassadeurs.

 

Hopelijk tot ziens, mails of bels!

Jessie

Follow the author: JessieterMeulen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]