Millenniumdoelen in Nederland

Ik denk dat de Nederlandse overheid zo veel mogelijk streeft om alle millenniumdoelen te behalen. Ik denk dat er in Nederland weinig mensen sterven aan extreme honger en zwangerschap. Nederlandse jongeren zijn leerplichtig dus doel 2 is ook behaald, mannen en vrouwen hebben vrijwel de zelfde rechten en kindersterfte is inderdaad sterk afgenomen. De laatste twee doelen, 'In 2015 leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu' en 'In 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp' zijn helaas voor mijn gevoel nog niet volledig behaald. 

 

Ik denk niet dat wij in Nederland in een duurzaam leefmilieu leven. Er komen steeds meer auto's op de weg waardoor er steeds meer gassen uitgestoten worden, en de fabrieken zijn ook niet heel veel duurzamer geworden. Maar ik denk ook dat de Nederlandse overheid hier niet alles aan kan doen. Zo zijn auto's ook heel belangrijk om tijd te besparen. Ik denk dus dat populaire autobedrijven hier in moeten helpen. Gelukkig doen de meeste bedrijven al veel onderzoek om auto's milieuvriendelijker te maken, waardoor er snel een oplossing wordt gevonden. 

 

De handel in Nederland gaat ook nog niet helemaal eerlijk. Zo komen er nog steeds bedrijven die goedkope kleren verkopen gemaakt door onderbetaald personeel. Hierdoor maken de bedrijven wel veel winst, maar worden veel mensen slecht behandeld. Maar dit gebeurt niet alleen bij kleding. De oneerlijke productie van etenswaren speelt ook nog steeds een grote rol. Bananen, koffie en chocolade zijn hier goede voorbeelden van.

 

Ik hoop dat veel consumenten zich ervan bewust zijn dat de productie van producten niet altijd eerlijk gaat, en dat ze dus vaker kiezen voor bijvoorbeeld FairTrade producten. En als je dan naar de winkel gaat voor deze FairTrade producten, pak dan wat vaker de fiets of ga te voet, zo streef je doel 7 en 8 in een keer na. Het is ten slotte net zo ver.

Follow the author: yaeldonkers
More contributions of WorldSupporter author: yaeldonkers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]