Een jaar als wereldsupporter, hoe verder

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik terug ben gekomen uit Peru en Ecuador en er is een hoop veranderd. Ik had er van te voren niet zo over nagedacht, maar doordat ik vrijwilligerswerk heb gedaan en daarna als wereldsupporter aan de slag ben gegaan, ben ik veel bewuster gaan leven. Ik ben meer bezig met de wereld om me heen en hoe ik die wereld misschien een heel klein beetje kan verbeteren, maar ook hoe ik anderen enthousiast kan maken om mee te helpen.  

In een eerder blogbericht had ik het al over mijn vrijwilligerswerk als berendokter in het WKZ (de knuffels van zieke kinderen beter maken, zodat de zieke kindjes even zijn afgeleid), over het doneren aan Artsen Zonder Grenzen en het voorbereiden dmv een cursus op een coschap in een ontwikkelingsland. Wat ik eigenlijk nog graag had willen doen als ik meer tijd had, was de voorleesexpress (http://voorleesexpress.nl/doe-mee/word-vrijwilliger/), je leest dan 1 avond in de week voor bij kinderen met een taalachterstand, zodat ze op school beter mee kunnen en niet ook daar meteen een achterstand op lopen. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen naar school gaan en daar gelijke kansen hebben. Tijdens mijn vrijwilligerswerk op de Galapagos Eilanden werkte ik op een basisschooltje met gehandicapte kinderen (down syndroom, autisme, cerebrale parese), zodat deze ook les kregen, want ze konden niet in de gewone klassen. 

Verder ben ik nog een blog begonnen (http://dewereldvansofiebecker.blogspot.nl) waar ik het o.a. heb over DIY projecten met gerecycled materiaal, duurzame restaurantjes/barretjes in Utrecht en over mijn moestuin. 

Tot slot ben ik samen met een vriendin met iets heel leuks bezig, namelijk het opzetten van een stichting om samen met chronisch zieke kinderen te sporten/hardlopen zodat ze meer energie krijgen. We zijn druk bezig met de laatjes puntjes op de i van onze visie en missie van stichting Semmie, aan het logo wordt gewerkt en ons doel is om dit jaar nog een sponsor evenement te gaan houden om geld in te zamelen waardoor we in het voorjaar van 2015 van start kunnen! 

Kortom er is veel gebeurd afgelopen jaar, behalve deze 'grote' dingen, zit de grootste verandering vooral in de kleinere dingetjes zoals opletten tijdens het boodschappen doen, anderen hier ook op attenderen, ze enthousiast maken voor vrijwilligerswerk, enz.  Ik kijk in ieder geval terug op een geslaagd jaar als wereldsupporter en ben van plan dat voorlopig ook te blijven! 

 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Hanneke1943
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1247