Image
WorldSupporter profile of Hanneke1943
Image
Travel & Move: 
Al een hele poos had ik de wens om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen.
Uiteindelijk ben ik afgelopen zomer naar Peru gegaan om Spaans te leren en daarna door naar de Galapagos eilanden om daar vrijwilligerswerk te doen. Ik heb op een basisschooltje meegeholpen in een klas met kinderen die het downsyndroom hadden, autistische waren op eenzijdig verlamd. Omdat ik orthopedagogiek heb gestudeerd, heb ik hier veel kunnen bijdragen. Ik denk dat ik veel heb kunnen ondersteunen, maar ik heb zelf er ook veel van geleerd. Een win-win situatie dus! Op dit moment studeer ik geneeskunde en ga ik coschappen lopen in Indonesië, in de hoop daar ook te kunnen bijdragen!
Experience & Leisure: 
Voor het vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika dat ik heb gedaan, heb ik een sponsorfeest georganiseerd achter in de tuin voor vrienden en familie.
Het was een heel gezellig feestje en uiteindelijk heb ik 1000 euro opgehaald voor mijn project!! Daarnaast verzamel ik geregeld met huisgenoten en vriendinnen kleding in voor het rode kruis.
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school hadden we een 'organisatie' die verschillende acties hield om geld in te zamelen voor Stichting Medisch Werk Mumbai.
Zo heb ik drie keer 60 tot 70 km gefietst voor een sponsorfietstocht en deed ik 1 keer in het jaar mee aan de actie zipp it, dit hield in dat we 24 uur lang niks mochten eten. En natuurlijk deed ik mee aan de valantijnsactie (een roos naar iemand sturen, ook hier ging de opbrengst naar het project in Mumbai). Nu tijdens mijn geneeskunde studie heb ik een vak gevolgd over problemen in derde wereld landen en ga ik volgend jaar coschap lopen in Indonesië. Door het volgen van dat vak ben ik nu beter voorbereid op mijn coschap en hoop ik meer te kunnen helpen. Toen ik ben gaan studeren heb ik met mijn studentenvereninging in Utrecht tijdens de RAG week (een hele week om geld in te zamelen voor het goede doel, door alle studenten en studievereningingen)verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een rondvaart in de gracht met een sloep onder het genot van een glaasje rosé. Omdat ik in de PR commissie zat, heb ik hier een grote bijdrage aan geleverd. Inmiddels ben ik niet meer lid van deze studentenvereniging, maar doe ik nog wel ieder jaar mee aan de activiteiten van de RAG week. Wie wil er nu niet in een sloepje over de gracht varen met een roseetje en hiermee een goed doel steunen?! In middels studeer ik geneeskunde en wordt er 1x per 2 jaar een heel groot gala georganiseerd voor alle geneeskunde studenten in Nerderland, hiermee wordt dance for life gesteund, hier doe ik natuurlijk aan mee!
Help & Change: 
In het dagelijks leven probeer ik door kleine dingen toch een wereldbijdrage te leveren.
Zo vind ik het leuk om cadeautjes te geven (en natuurlijk te krijgen) uit fairtrade winkels (WAAR) of iets van de return to sender artikelen van de HEMA! Maar ook tijdens het boodschappen doen, koop ik zo veel mogelijk fairtrade producten zoals chocolade en koffie, maar ook steeds vaker wijn en andere producten! Verder help ik mijn project organisatie uit Nederlands (Activity International) graag op infoavonden of op beurzen om zo ook andere actief te maken, ben ik donateur van Artsen zonder Grenzen en ben ik berendokter in het WKZ.
Work & Initiate: 
Ik werk als bijbaantje op een buitenschoolse opvang en afgelopen jaar hebben we een kerstmarkt gehouden om geld in te zamelen!
Alle kinderen hebben verschillende dingen geknutseld, om ze vervolgens aan ouders, familie en vrienden te verkopen op de kerstmarkt die we hadden georganiseerd. De kinderen hebben een goed doel gekozen en daar is het geld naar toe gegaan. Daarnaast werk ik bij het cardiologie centrum nederland en deze organisatie steunt SOS Children's Villages Macedonie!
My Latest Activity
Duurzaamheid in Cuscu

In Cuscu (Peru) heb ik een maand 'gewoond' omdat ik daar op een talenschool zat, hierdoor heb ik veel mee kunnen krijgen van het leven daar. Wat me het meest was opgevallen, was het gebruik van gas. Hier gingen ze heel zuinig mee om, super duurzaam. Het duurde even voordat ik door had waarom, niet o...

Een jaar als wereldsupporter, hoe verder

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik terug ben gekomen uit Peru en Ecuador en er is een hoop veranderd. Ik had er van te voren niet zo over nagedacht, maar doordat ik vrijwilligerswerk heb gedaan en daarna als wereldsupporter aan de slag ben gegaan, ben ik veel bewuster gaan leven. Ik ben meer...

Arkabuz - Vive Libre

Vorige zomer heb ik vrijwilligerswerk gedaan op de Galapagos eilanden en woonde toen bij een gastgezin. Een van de zonen van het gezin had zijn eigen band waarmee hij probeerde door te breken in Ecuador! Dit liedje hebben we 's avonds veel gezongen en brengt heel veel goede herinneringen naar boven....

Image

Vandaag was ik wat drinken bij Talud9 in Utrecht en daar hadden ze iets leuks. Het personeel hoeft geen fooi, ze hebben liever dat je geld doneert aan een goed doel. Aan de glazen fles met water zit een zakje waarin je geld kan doen. Het geld dat je erin doet gaat dus niet naar het personeel, maar a...

One world magazine - My world magazine

Ik krijg nu voor de tweede keer het magazine one world op de mat, dat is al een aanrader. Maar deze uitgave zat er ook my world bij, vakblad voor de actieve wereldburgers. Hier staan veel tips in voor vrijwilligerswerk in het buitenland en hoe je een rendabel project op kan zetten, maar ook geldbedr...