Zanzibar en wereldsupporter promoten op de infodag van Activity

Vorige week zaterdag was het dan zover; de informatie dag van Activity International waar ik een half jaar geleden zelf stond als bezoeker, en nu als ex vrijwilliger! 

Het leek mij ontzettend leuk om Zanzibar te vertegenwoordigen op een informatie dag. Heel veel mensen weten namelijk niet dat er ook zo ontzettend veel armoede is op het prachtige eiland en dat ze de vrijwilligers echt nodig hebben.
Verder stond ik er niet alleen voor mijn project, ook stond ik er als wereldsupporter! Omdat Activity niet erg veel succes verhalen heeft gehoord van wereldsupporters, vroegen ze zich af of ik in de presentatie naast mij stukje over Zanzibar ook wat over het Wereldsupporterplan wilde vertellen. En natuurlijk wilde ik dat! Ik heb er erg veel positieve reactie's op gehad en erg veel mensen wisten niet dat het bestond. 
In januari ga ik ook ambassadeur van Zanzibar worden, hoe leuk!
Ook heeft Activity aan mij gevraagd of ik een stukje over het wereldsupporter wilde schrijven voor op hun website en die heb ik vorige week ook geschreven. 

Als het op de site staat dan hoor ik het van ze, ik ben benieuwd!
Dit is het stukje wat ik voor de site heb geschreven:

 

Ik ben WereldSupporter!

En dat bevalt prima! Ik ben Chanel en ik ben 18 jaar. In april heb ik  2 maanden vrijwilligerswerk in Zanzibar, Tanzania gedaan. Ik heb mijn reis geboekt bij Activity International omdat ze aangesloten zijn bij WereldSupporter. Ik ben WereldSupporter geworden omdat ik het erg leuk vind om mij na mijn reis ook nog in te zetten voor een betere wereld. Als je na terugkomst actief blijft dan kan je € 600,- terugkrijgen en als je extra dingen doet dan kan het verdubbeld worden tot wel € 1200,- in een jaar.

Eind 2013 ben ik begonnen met de voorbereidingen van mijn reis. Al snel heb ik me aangemeld als WereldSupporter. Ik ben begonnen met het maken van een CV. Daarna heb ik een voorbereidingstraining gevolgd in het JoHo centrum in Den Haag. Daar hoorde ik dat ik 4 opdrachten moest doen tijdens mijn vrijwilligerswerk. En natuurlijk regelmatig blogs posten.

1.    Interview een lokale leeftijdsgenoot.
2.    Deel les en speelmateriaal.
3.    Deel foto’s en video’s
4.    Film een lokale artiest en upload dit.

Vlak voor ik wegging heb ik een 0-meting ingevuld met een hoop vragen over hoe ik in het leven sta. Verder hoort er ook een stukje administratie bij, in je persoonlijke kluis moet je alle facturen en documenten opslaan. En toen kon ik op reis:
Ik heb vooral heel erg genoten van het lesgeven en leven in Zanzibar en het contact met andere vrijwilligers over de hele wereld.

Na terugkomst moest ik en ook 6 vrienden en of familie een 1- meting invullen. Verder ben ik ook actief gebleven met het posten van blogs. En probeer ik in mijn dagelijkse leven ook stil te staan bij de millenniumdoelen.

De toelage wordt uitbetaald na een maand, een half jaar en een jaar. Ik heb nu het eerste bedrag gekregen. Voor mij was dit € 350,-. Namelijk: € 100,- omdat ik me een maand lang heb ingezet, omdat ik extra dingen heb gedaan heeft JoHo dit verdubbeld. € 100,- terug van aankopen uit de JoHo reiswinkel en € 50,- omdat ik JoHo donateur ben.  De komende maanden zal ik ook blogs blijven posten, geld inzamelen voor mijn project en ik blijf mij zeker inzetten voor een betere wereld!

Ook jij kan WereldSupporter worden! Ben je tussen de 18 en 25 jaar en ga je minstens 2 weken, maar niet langer dan 8 maanden weg, dan kan je meedoen!

Wil je meer weten? Je kan me altijd een berichtje sturen of naar mijn CV gaan.

 

Image
Follow the author: chanelstokje
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]