Nieuwe start, nieuwe kansen

Afgelopen tijd ben ik dus voornamelijk energie aan het steken in mijn nieuwe leven. Natuurlijk leer ik hier ook nieuwe mensen kennen. Steeds vaker kom ik in mijn nieuwe stad mensen tegen die ook ervaringen hebben met vrijwilligerswerk (in het buitenland). Met deze wissel ik ervaringen uit en zo ontstaan er nieuwe ideeën. 

Voor dit jaar staan er geen definitieve extreme dingen op de planning. Echter begin ik na de herfstvakantie wel met mijn stageperiode. De bedoeling is dat ik stage ga lopen in een asielzoekerscentrum. De doelgroep in dit centrum in voornamelijk 14 tot 18 jaar. Deze mensen wil ik natuurlijk (geheel vrijwillig) een duwtje in de goeie richting geven. Bijvoorbeeld door ze te helpen met het leren van de taal, cultuur en gewoonten. Daarnaast wil ik ze een veilige omgeving en een veilig gevoel bieden. 

Daarnaast staat er voor over een aantal jaar wél een bijzondere reis op de planning. Met mijn studie loopbaan-begeleider heb ik namelijk de mogelijkheden over een buitenlandstage besproken. De kans is dus erg groot dat ik over 2 of 3 jaar voor een paar maanden terugkeer naar het land wat mijn hart gestolen heeft; Ghana. 

Hoewel ik nog niet precies weet hoe of wat, denk ik er dagelijks overna om aankomende zomer richting Thailand te vertrekken voor een tijdje. Hier wil ik uiteraard vrijwilligerswerk doen en via mijn nieuwe school en vrienden heb ik wellicht al wat reisgezelschap gevonden. Ik heb ook op mijn nieuwe school namelijk al een presentatie gegeven over mijn vrijwilligerswerk ervaring. Ik heb ze het filmpje laten zien wat hier ook te bekijken is en ik heb ze natuurlijk mijn verhalen verteld. Op deze manier hoop ik te bereiken dat mensen geïnspireerd raken en zo ook hun steentje willen bijdragen aan de samenleving in zowel binnen- als buitenland.

 

Related resources on WorldSupporter: 
Follow the author: Willemijn-Dungen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Nieuwe start, nieuwe kansen
More contributions of WorldSupporter author: Willemijn-Dungen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]